10:50, sob, 20. Apr

Psički dalmatinske pasme iščeta nov dom





Več kot dva meseca stari samički – dalmatinki iz Bistrice ob Dravi iščeta nov dom, je sporočil na Facebooku vzreditelj psov dalmatincev Stanko Zorec.

samički dalmatinki Foto: Stanko Zorec
samički dalmatinki
Foto: Stanko Zorec

Spomnimo: Stanko Zorec se je z vzrejo pasje pasme dalmatincev pričel ukvarjati pred 13. leti. Pred več kot dvema mesecema pa je v njegovi psarni na svet „privekalo“ že osmo leglo. Večino njegovega časa je v teh mesecih bilo namenjeno skrbi za 12 malih dalmatinčkov.

Samički – dalmatinki, ki iščeta nove skrbnike sta dve od 12, ki sta se kotili skupaj z ostalimi dalmatinčki v njegovi psarni dalmatincev v Bistrici ob Dravi. Ostalih 10 v leglu je že našlo skrbno preverjen dom. Zorec sicer pravi, da bi psički obdržal, a ju preproste ne more. “Ker imam doma že dve psički, torej njihovo mamo in še eno psičko iz prvega legla, jih ne morem obdržati doma,” je pojasnil. Ob tem dodaja, da je izjemno pozoren pri izbiri novih skrbnikov. “Tisti, ki se zanima za mladiča, ga povabim na ogled. Na podlagi razgovora presodim ali je primeren za prevzem mladiča. Dalmatinci so kužki oz. psi, ki rabijo gibanje in aktivne ljudi, zato jih ne morem dati nekomu, ki dela 10 ur na dan, saj lahko s tem uničiš psa,” je razložil Zorec.

Obe sta čipirani in imata rodovnik. “Samički, stari 2 in pol meseca, vrhunskih staršev, rodovnik, čipirane, s potnim listom in slušnim testom iščeta nov dom,” je zapisal Stanko Zorec na Facebooku. Za dodatne informacije je na voljo na dalmo.point@gmail.com ali na telefonski številki 031/376-552.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.