20:39, tor, 23. Apr

Prvi koraki do kolesarske poti Maribor – Ruše že storjeni





Občina Ruše je objavila razpis za izbiro izvajalca za gradnjo skoraj 5 km kolesarske poti Ruše – Maribor. To je prvi korak za pričetek gradnjo kolesarske poti, ki jo financirata Ministrstvo za infrastrukturo in Občina Ruše.

kolesarska maribor - ruse (1)

Gradnja se bo pričela še letos in predvidoma končala še pred odprtjem kolesarske sezone pomladi prihodnje leto. Kolesarska steza je del mednarodne Dravske kolesarske poti, ki ob reki Dravi skozi 18 slovenskih občin povezala avstrijsko in hrvaško stran. V Občini Ruše bo kolesarska pot najprej povezala Bistrico ob Dravi, Bezeno in Ruše. Ob predvideni obvoznici sledi kasneje navezava tudi  na Smolnik.

 

Potekala bo ob železniški progi, kjer so Slovenske železnice brezplačno prepustile prostor za gradnjo kolesarske poti. Skupna vrednost del je dobrih 1 mio evrov, večji del bo financiralo Ministrstvo za infrastrukturo, Občina Ruše je prispevala 4% vrednosti za strošek priprave in ureditev vse potrebne dokumentacije.

Kolesarska pot je rezultat večletnega dela in priprav občinske uprave in koordinacije slovenskega dela Dravske kolesarske poti ter posluha Ministrstva za infrastrukturo za vlaganja v kolesarske prometne poti. Občina Ruše bo z izgradnjo kolesarske poti zaokrožila kolesarsko infrastrukturo ob že obstoječem kolesarskem poligonu Pumptrack v Športnem parku Ruše, označenih poteh po Pohorju »Ride Ruše«, možnosti prevoza koles na avtobusu (Arriva) in prevoza koles na vlakih (Slovenske železnice).

Uroš Razpet, župan Občine Ruše je dejal: »Kolesarska pot bo nova prometna povezavo med samimi kraji v občini ter povezava z Mestno občino Maribor, ki jo pozivamo, da pripravi vse potrebno za izgradnjo nadaljevanja poti v Mariboru, zlasti manjkajočega dela skozi kraj Laznica. Predstavlja izjemen impulz razvoju turizma in športa v občini, ki ga bodo podjetni občani znali izkoristiti. Ob tem se posebej zahvaljujemo Slovenskim železnicam, ki so brezplačno zagotovile traso za kolesarsko pot ob tirih  in Direkciji za infrastrukturo oz. pristojnemu ministrstvu za hiter odziv na našo pobudo in zagotovitev potrebnih sredstev.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.