13:44, pet, 29. Mar

Pričeli so se 20. Vuzeniški dnevi





Včeraj so odprli 20 .Vuzeniške dneve v vuzeniškem župnišču, kjer so ob tej priložnosti odprli tudi razstavo Štefana Kresnika ob 50 – letnem likovnem udejstvovanju ter razstavo Filatelističnega društva Drava.

Že 20. Vuzeniške dneve so odprli v kulturnem in umetniškem duhu, saj je le ta kulturni in umetniški zgled kraja občine Vuzenica, katera v tem času praznuje občinski praznik. Ker ima Občina Vuzenica bogat trd zgodovinski oris kraja, kot pravi tamkajšnji župan Franjo Golob, so tudi te Vuzeniške dni odprli v sakralnem ambientu.

DSC_2759

Vuzeniški župan pa je bil nad otvoritvijo 20. Vuzeniških dni navdušen. Med drugim pravi, da se že veseli vseh ostalih prireditev, ki se bodo še zvrstile skozi deset- dnevno dogajanje. Kulturni program ob otvoritvi Vuzeniških dni so popestrili nastopajoči, med drugim tudi Eva Boto. Po končanem uradnem delu pa so obiskovalci lahko občudovali portrete umetnika Štefana Kresnika.

Ljubitelji filatelije pa so si v sklopu razstave ogledali še filatelistično razstavo, na kateri je razstavljal Filatelistični klub Drava, ki je tokrat razstavo posvetil zgodovini Vuzenice. V Filatelističnemu klubu Drava so veseli, da jim je že tretjič uspelo upodobljeno znamenitost kraja v poštnih znamkah in žigu, posredovati na pošto, s čemer lahko pripomorejo k prepoznavnosti Vuzenice.

Obe razstavi pa boste vsi tisti, ki ste jih zamudili lahko videli še skozi te dni, v župnišču Vuzenica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.