11:52, čet, 28. Mar

“Prekolesarimo svet” za preprečevanje samomora





Danes se začenja akcija Prekolesarimo svet, s katero želijo povezati čim več ljudi in preprečiti osamljenost, ki je lahko vzrok za samomor. Cilj akcije je, da bi udeleženci z vsega sveta prekolesarili toliko kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje, s čimer želijo vzpodbujati druženje in povezanost med ljudmi.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in nevladne organizacije, ki delujejo na področju preprečevanja samomora, ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora vabijo k simbolni akciji Prekolesarimo svet. V akciji, ki se začenja danes in bo trajala en mesec, torej do 10. septembra, ko se obeležuje svetovni dan preprečevanja samomora, želijo uresničiti izziv, da bi udeleženci z vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje. Udeleženci akcije lahko kolesarijo na kakršnem koli kolesu, tudi sobnem. “Kolesarite lahko sami, v družbi s svojimi bližnjimi ali v okviru svojih delovnih organizacij. Na kolo vabimo vse: odrasle, otroke, mladostnike in družine – z željo, da bi se kot skupnost povezali in angažirali v nameri za preventivno delovanje in ohranjanje življenj,” navajajo pobudniki akcije.

Znak akcije Prekolesarimo svet. Vir: www.nijz.si
Znak akcije Prekolesarimo svet. Vir: www.nijz.si

Vzemi si trenutek, reši življenje
Cilj akcije je širjenje zavedanja, da samomore lahko preprečujemo. Da bi bila akcija čim bolj prepoznavna, so za udeležence pripravili tudi etikete z uradnim znakom akcije ter potrdilo o sodelovanju oziroma udeležbi. Udeleženci akcije pa lahko na povezavi, ki je objavljena na spletni strani NIJZ, izpolnijo spletni obrazec, s čimer bodo ob koncu skušali zbrati skupno število prekolesarjenih kilometrov v Sloveniji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.