02:02, sob, 20. Apr

Predstavitev destinacije v Celovcu in drugih evropskih državah





Minuli torek je potekala predstavitev in promocija destinacije Maribor – Pohorje v Celovcu. Ob tej priložnosti so v Celovškem v mestnem vinogradu Vinski vrt nad Vrbskim jezerom zasadili tudi potomka Stare trte, v znak prijateljstva in partnerstva med mestoma Maribor in Celovec.

zavod za turizem mb v celovcu

Predstavitev destinacije je potekala na Novem trgu (Neue Platz), kjer so zbrani vinarji, ponudniki štajerske kulinarike in ekipa Hiše Stare trte nagovarjali mimoidoče ter jih navduševali s štajersko kulinariko in vrhunskimi vini. Dodatno pozornost so pritegnili člani zasedbe Akademske folklorne skupine Študent iz Maribora, ki so poskrbeli za glasbene ritme in folklorni ples Štajerske. Predstavitveno prizorišče na Novem trgu je obiskala celovška županja Maria-Luise Mathiaschitz, ki je kot gostiteljica nagovorila zbrano občinstvo ter mimoidoče povabila v mesto najstarejše trte na svetu, v mesto Maribor. Vrhunec dneva je potekal v Vinskem vrtu ob Vrbskem jezeru, kjer je županja ob spremstvu gospodarja Stare trte Andreja Fištravca, in mestnega viničarja Stanislava Kocutarja, posadila potomko Stare trte. Dogodku so se ob tej priložnosti pridružili generalni konzul RS Milan Predan, Jan Ciglenečki, predstavnik Slovenske turistične organizacije v Avstriji, predstavniki vodstva Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor in drugi eminentni gostje.

Izjemno odmevna promocija destinacije pa je 9. in 10. maja potekala tudi v francoskem mestu Strasbourg. V sklopu predstavitvenega dogodka so predstavniki Hiše Stare trte ponujali na okušanje štajerska vina in kulinariko, mesto Maribor pa je ob tej priložnosti podarilo Evropskemu parlamentu tudi potomko Stare trte, ki je posajena na častnem mestu pred muzejem Lieu d’Europe. Direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Janja Viher, se je ob tej priložnosti sestala z evropskimi poslanci in drugimi vidnejšimi predstavniki mesta Strasbourg. Viherjeva ob tem poudarja: »Tovrstne predstavitve so za destinacijo zelo pomembne, saj so izjemno učinkovita nadgradnja promociji in nastopih destinacije na sejemskih dogodkih. Odzivi ljudi, ki nas obiščejo na stojnicah, so zelo pozitivni, za našo destinacije pa pokažejo dodaten interes, saj jih imamo možnost nagovoriti neposredno. Verjamem, da bomo v prihodnje tovrstne predstavitve lahko še krepili in s tem dvigovali prepoznavnost naše mlade destinacije na ključnih trgih.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.