23:09, čet, 18. Apr

Predsedstvo SD o nadaljevanju koalicijskih pogovorov





Predsedstvo SD bo na srečanju danes odločalo o nadaljevanju pogovorov za vstop v koalicijo. Predsedujoči SD Dejan Židan je po zadnjem pogovoru s predsednikom SMC Mirom Cerarjem ocenil, da je osnutek koalicijske pogodbe primeren za nadaljnja usklajevanja. Sestanka med Cerarjem in SDS, ki jo je SMC povabila na pogovor, pa najverjetneje ne bo.

Židan je po torkovih koalicijskih usklajevanjih izpostavil, da v osnutku koalicijske pogodbe manjkajo bistveni ukrepi na področju socialne države, kljub temu pa je ocenil, da je gradivo primerno za nadaljnje pogovore. Sam ima sicer občutek, da se bodo o teh zadevah uspeli dogovoriti s SMC, a je hkrati poudaril, da bo SD dokončno odločitev o mandatu za nadaljnja usklajevanja sprejemala na današnjem predsedstvu stranke.

Je pa Židan že večkrat poudaril, da SD ni obremenjena s tem, ali iti v koalicijo ali opozicijo, obe rešitvi sta zanje enako sprejemljivi.

SMC je medtem pred petkovo ustanovno sejo DZ na pogovor s predsednikom stranke Cerarjem povabila tudi predstavnika SDS. Do srede pozno popoldne v SMC odgovora na vabilo niso prejeli. So pa v SDS za isto uro, torej za danes ob 9. uri, napovedali novinarsko konferenco, na kateri bodo podpredsednika stranke Zvone Černač in Alenka Jeraj ter začasni vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko spregovorili o ustanovni seji DZ in o imenovanju kandidata za evropskega komisarja.

Predsednik SDS Janez Janša, ki prestaja zaporno kazen zaradi obsodbe v zadevi Patria, je sicer v prvem odzivu na vabilo na Twitterju zapisal, da Cerar “z nepodpisanim dopisom vabi SDS na pogovore kot zadnjo med strankami”. “Strici ga tako kot Jankovića 2012 še niso naučili šteti,” je komentiral Janša.

getfoto2 (4)

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.