13:01, čet, 18. Apr

POZOR SNEG: Na cestah so izredne razmere





Obilno sneženje je krepko poslabšalo današnje vozne razmere. “Vozite previdno in pazite na varnostno razdaljo!“, opozarjajo policisti. Zaradi neprilagojene vožnje vremenskih raztmeram ali neprimerne opreme vozil, pa promet dodatno ovirajo prometne nesreče.

STANJE NA CESTAH OB 8.22 (vir: promet.si):
Zastoji nastajajo na posameznih odsekih, predvsem na Štajerskem, kjer so ovire v prometu in obilno sneženje.
Prometne nesreče, zdrsi, okvare: – zaprt vozni pas na razcepu Dragučova iz smeri Murske Sobote.
Prepoved za tovorna vozila velja na pomurski avtocesti na uvozih s počivališč Pince, Murska Sobota in Sv. Jurij ob Ščavnici proti Mariboru ter s počivališč Maribor – vzhod, Lormanje in Lopata proti Ljubljani.

Pred vožnjo je obvezno očistiti svoja vozila. “Z globo 200 evrov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne očisti motornega ali priklopnega vozila tako, da ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da vozniku omogočajo normalno vidljivost“, piše na spletni strani policija.si.
Policisti voznikom svetujejo, naj bodo pri vožnji izjemno previdni. “Ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti, v avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se nikar ne odpravite brez zimske opreme,” so zapisali. Srečno in varno na poti!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.