06:41, tor, 16. Apr

Pošta Slovenije uvedla nekaj novih storitev





Pošta Slovenije je konec lanskega in v začetku letošnjega leta uvedla nekatere nove storitve. Družba uvaja novosti na področju prenosa paketnih pošiljk, na področju logistike in poslovnih paketov pa vstopa v segment obvladovanja celovitih oskrbovalnih verig za stranke, so danes sporočili iz družbe.

posta slovenije mb

Pošta Slovenije je konec leta pogodbenim strankam dala v uporabo novo aplikacijo za elektronsko oddajo podatkov o pošiljkah, posodobila pa je tudi spletno aplikacijo za sledenje pošiljkam.

Od decembra lani na območju poslovne enote Maribor poteka pilotni projekt, v katerem poštni delavci pred dostavo obvestijo naslovnike o prispetju pošiljk in se dogovorijo o terminu dostave. To bo pošta razširila na širše območje Slovenije in tako zmanjšala število neuspešnih dostav.

Od februarja bo na petih poštah in pri prvih 100 pismonoših, ki dostavljajo pakete, ob prevzemu pošiljk po povzetju omogočeno tudi brezgotovinsko plačilo zneskov odkupnin prek POS-terminalov.

Pošta Slovenije širi svojo ponudbo storitev za naslovnike paketnih pošiljk z možnostjo dostave pošiljk sosedu. Storitev naslovniku omogoča, da izbere osebo, ki stanuje v njegovi neposredni bližini in ki lahko v primeru njegove odsotnosti zanj prevzema paketne pošiljke.

Pošta, ki je za družbo Ilirija izvajala distribucijo blaga v segmentu B2B, je konec lanskega leta razširila sodelovanje na področju skladiščenja in komisioniranja blaga, so še navedli v družbi.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.