16:21, sob, 20. Apr

Pošta Slovenije odslej tudi v zavarovalništvu





Pošta Slovenije je letos na 97 uradih po vsej državi začela opravljati zavarovalne storitve, s čimer zaokrožuje svojo ponudbo finančnih storitev na poštnih okencih. Prek hčerinske družbe PS Zavarovalno zastopništvo in v sodelovanju z izbranimi zavarovalnicami bodo na ta način skušali delno nadoknaditi upad prihodkov od klasičnih poštnih storitev.

posta slovenije odslej tudi v zavarovalnistvu (2)

Kot je na današnji novinarski konferenci v Mariboru povedal generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak, so novo družbo ustanovili leta 2013, ta pa je k sodelovanju povabila več zavarovalnic. Po prejetih ponudbah so se odločili za sodelovanje z zavarovalnicami Adriatic Slovenica, Generali, ARAG in Vzajemna. Od začetka leta tako svojim strankam ponujajo zavarovalne storitve na poštnih okencih.

Opravljanje zavarovalnih storitev v okviru poštne mreže je po Novakovih besedah velik, še neizkoriščen potencial, saj ima družba široko razvejano infrastrukturo. “Podatki evropske in slovenske zavarovalne statistike kažejo, da ima zavarovalna panoga v Sloveniji v prihodnje še potencial za rast in nadaljnji razvoj,” meni prvi mož Pošte in dodaja, da želijo postati vodilni slovenski zavarovalni zastopnik po bruto zbrani premiji.

Zavarovalne storitve na poštnih okencih bo v prvi fazi opravljalo 140 že doslej njihovih poštnih uslužbencev, ki so ustrezno šolanje zaključili s strokovnim izpitom in pri Agenciji za zavarovalni nadzor (AZN) pridobili dovoljenje za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja.

Na poštnih okencih lahko fizične osebe sklenejo avtomobilsko zavarovanje in zavarovanje premoženja pri Generaliju, osebna zavarovanja pri Adriatic Slovenici, zdravstveno zavarovanje pri Adriatic Slovenici in Vzajemni, zavarovanje pravne zaščite pa pri zavarovalnici ARAG.

Kot je povedal član uprave Generalija Gregor Pilgram, so se projektu pridružili, ker verjamejo v prodornost in inovativnost tako pri ustvarjanju ponudbe kot novih prodajnih poteh. “Trženje zavarovalnih produktov v okviru poštne mreže za nas predstavlja poslovno priložnost, saj je mogoče odlično izkoristiti prednosti dobro razvejanega poštnega omrežja, ki pokriva celotno območje Slovenije,” je dejal Pilgram.

Predsednik uprave Adriatica Slovenice Gabrijel Škof je poudaril, da so osebna zavarovanja zagotovo temelj pri oblikovanju zavarovalne varnosti. Zavedanje o pomembnosti sklenitve teh zavarovanj med Slovenci se po njegovih besedah veča.

Po mnenju prvega moža Vzajemne Aleša Mikelna njegova družba želi biti vedno dobro dostopna svojim strankam, potencialnim zavarovancem, zato je bila odločitev za sodelovanje s Pošto Slovenije za njih naravna pot. Prisotnost na trgu v obliki zelo razvejane mreže je nekaj, kar danes stranke pričakujejo od podjetij, tudi zavarovalnic, je dejal.

S tem se je strinjal tudi izvršni direktor podružnice ARAG v Sloveniji Marko Vončina, zavarovalnice, ki edina v Sloveniji nudi zavarovanja stroškov sodnih postopkov. Kot je dejal, so takšna zavarovanja na slovenskem trgu še precej neznana, vendar se bodo, ob sodelovanju s takšno prodajno mrežo lahko veliko bolj približala posamezniku.

Partnerji v projektu so danes bili tudi humanitarni, saj so Sončku – Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije predali donacijo v skupni vrednosti 10.000 evrov, ki jo je prevzel predsednik zveze Lojze Tomaževič.

donacija soncku

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.