07:37, pet, 19. Apr

Pošta Slovenije in A1 nadaljujeta uspešno sodelovanje





Pošta Slovenije in telekomunikacijski operater A1 sodelujeta na področju gostovanja opreme A1 v podatkovnem centru Pošte Slovenije že od leta 2002. Z predajo dodatnih kapacitet varnega podatkovnega centra na lokaciji poštnega logističnega centra v Mariboru sta dosedanje sodelovanje še nadgradila.

PS&A1_prerez traku, pošta, a1Dodatne kapacitete varnega podatkovnega centra, ki jih potrebuje telekomunikacijski operater A1 zaradi širitve poslovanja, sta predsedniku uprave A1 Dejanu Turku in direktorju prodaje in naročniškega sektorja v A1 Lovru Peterlinu v uporabo predala generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak in član poslovodstva Pošte Slovenije Andrej Rihter.

Pošta Slovenije, ki razpolaga z 800 m² podatkovnih centrov, ostaja vodili ponudnik varnih podatkovnih centrov v Sloveniji. Podatkovni centri so zgrajeni na dveh lokacijah, in sicer v prostorih poštnega logističnega centra Maribor ter v prostorih poštnega logističnega centra Ljubljana. Zgrajeni so po mednarodnih standardih TIER III ter so tudi ISO 27001:2013 certificirani. Visoka razpoložljivost storitve ter najvišji nivo varnosti podatkovnega centra Pošte Slovenije zagotavljajo dolgoročno zadovoljstvo naročnikov.

Vsi podatki se hranijo v Sloveniji, stranke Pošte Slovenije pa so bančne in državne institucije, avtomobilska industrija, telekomunikacijski operaterji, šolstvo, IT podjetja ipd. Pošta Slovenije je v mesecu marcu letos kapacitete visoko varnega podatkovnega centra na lokaciji poštnega logističnega centra v Mariboru predala v uporabo tudi Ministrstvu za javno upravo Republike Slovenije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.