23:16, čet, 25. Apr

Posodobljen športni park v Rušah bo odpirajo soboto





To soboto, 22. aprila bodo v Rušah,  s celodnevnim dogajanjem otvorili prenovljeni športni park, ki se med drugim ponaša  z največjim grbinastim kolesarskim poligonom v državi.

Športni park Ruše, foto: Občina Ruše
Športni park Ruše, foto: Občina Ruše

Igrišče za in-line hokej, skejt park, kombinirano igrišče za rokomet, nogomet in košarko na tartanu, igrišče za odbojko na mivki in nove pridobitve, kot so zunanji fitnes, igrišče za otroke z ogromnim igralom ter največji kolesarski poligon oziroma tako imenovani pump track (grbinasti poligon), je danes na ogledu pred novinarsko konferenco naštel in nam pokazal župan občine Ruše Uroš Razpet.  Ob tem pa je dejal,  da želijo s tem dvigniti kakovost bivanja svojih občanov.

Tako bo to soboto preizkusiti vse našteto. V ta namen prirejajo  t.i. demo dan, ki bo ponudil priložnost za preizkus vseh možnosti, ki jih posodobljeni park ponuja. V Rušah obetajo dan rekreativnega športa – ta naj bi po besedah direktorja Centra za mlade (CEZAM -a) Tomija Prosnika, postal tradicionalen ob prehodu iz zimskega v spomladansko obdobje. Dogajanje s bo pričelo že dopoldne in bo  namenjeno otrokom, opoldne bo otvoritev parka, popoldne se bo že tekmovalo. Druženje bodo v športno rekreacijskem duhu zaključili okrog 23.00. Prosnik je ob tem še dodal, da bodo že med prvomajskimi počitnicami organizirali tudi tečaje rolanja in varne uporabe pump tracka.

Po besedah župana Razpeta urejajo širšo športno infrastrukturo v kraju in občini, zato je poleg že storjenega napovedal tudi ureditev okolice nogometnega stadiona in celo ureditev območja ob Dravo, vse od športnega parka, mimo stadiona do gramoznice na Smolniku. Že letos pa imajo namen ob Matavškovi gramoznici urediti kolesarski poligon, v dveh letih pa naj bi bila zaključena tudi obdravska kolesarska pot, ki se začne ob izbiru Drave in zaključuje na Hrvaškem. Tik pred izvedbo je tudi kolesarska povezava med Rušami in Mariborom.

Finančni oris investicije

Skupna investicija vseh športnih površin in ureditev okolice je stala 335.000 evrov. Te so razdelili v dva letna proračuna (180.000 evrov leta 2016 in 155.817 evrov letos), ob tem pa so sredstva pridobili tudi s strani Fundacije za šport, v vrednosti 24.559 evrov in ministrstva za izobraževanja, znanost in šport, v vrednosti 39.316 evrov. Pomembna je tudi donacija ogromnega, 19.000 evrov vrednega igrala na igrišču za otroke, ki jo je prispevalo ruško podjetje Mega-Metal. Po besedah direktorice občinske uprave Karin Jurše celotni park obsega 6000 kvadratnih metrov, od teh je 3600 kvadratnih metrov športnih površin, ostalo je povezovalne in spremljevalne infrastrukture. Da so ob povprečni ceni 55 evrov za kvadratni meter dobili res veliko, je je pritrdil tudi župan. “Predvsem si želimo, da bi brezplačna uporaba zunanjih športnih površin privabila mlade in jih pritegnila k aktivnemu preživljanju prostega časa”, je dodal Razpet. Ob tem je razložil, da  da je veliko priznanje za športni park že naval otrok v času gradnje. Zato so “izvajalci del morali vsak dan po koncu del zagotoviti varno uporabo,” je pojasnil.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.