21:11, čet, 28. Mar

POMAGAJMO MAM(ic)AM: “Majhna pozornost za velik nasmeh”





Marec je mesec žensk. A vse ne dobijo cvetja in voščil, nekatere so potisnjene na ulico, tepene, lačne… Prestrašene in same z otroki. Streho in varno zavetje jim nudijo materinski domovi po vsej Sloveniji. Njim so se odločili pomagati v časopisni hiši Večer, in sicer z dobrodelno akcijo Majhna pozornost za velik nasmeh.

Danes je prvi od dveh marčevskih dni, ki ženskam namenjajo več pozornosti kot je imajo sicer, vsak dan v letu. Četudi naj bi za Slovenijo veljalo, da je status žensk dobro urejen, to (žal) ne velja za vse. Zgodbe o nasilju so grozljive, zgodbe o finančnih stiskah prav tako. Ne prvih, ne drugih in še mnogih podobnih pa ni malo. Matere z otroki do 14. leta starosti, porodnice, nosečnice in samske ženske, ki potrebujejo zatočišče ter strokovno pomoč, se lahko vsaj začasno nastanijo materinskih domovih. “V Sloveniji imamo enajst materinskih domov z okoli 130 posteljami za ženske in otroke. Praktično vsi so ves čas zasedeni in v večini so že tudi čakalne liste za sprejem,” je za Večer povedala Suzi Kvas, predsednica Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije, ki pod okriljem Socialne zbornice Slovenije deluje od leta 2005.

Akcijo podprle znane Slovenke
V imenu tistih, ki ne morejo ali si ne upajo prositi za pomoč, lahko to storijo znane osebnosti. Z željo, da bodo prek njihovih pozivov tihe prošnje postale slišane, je tudi dobrodelna akcija Majhna pozornost za velik nasmeh že dobila prve ambasadorke. Projekt so javno podprle Polona Požgan, Ana Praznik, Beba Ščap in Tanja Kocman. Njihove pozive, si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.

Vir: pixabay.com
Vir: pixabay.com

Pomaga lahko vsak
V podjetju Večer smo se v sodelovanju s Sekcijo za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije, ki deluje pri Socialni zbornici Slovenije, odločili, da v marcu na več načinov pomagamo materinskim domovom po Sloveniji pri njihovem humanitarnem delu“, so zapisali. K sodelovanju v akciji, s katero zbirajo sredstva in potrebščine za delovanje materinskih domov po Sloveniji, vabijo tako posameznike kot tudi podjetja.
– Prvi možni način pomoči je doniranje potrebščin za delovanje domov in za potrebe njihovih uporabnikov. Do konca marca v trgovskih centrih Mercator in Spar po vsej Sloveniji zbirajo likovni material (barvice, papir, flomastre, tempere, vodenke in čopiče), higienske potrebščine, posteljnino, manjše gospodinjske aparate in drugo.
– Drugi možni način pomoči je denarni prispevek. S poslanim SMS sporočilom na številko 1919 s ključno besedo ZENSKE5 donirate 5 evrov. Denar pa lahko tudi neposredno nakažete na TRR (z naslovom Socialna zbornica Slovenije, Sekcija za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana IBAN SI 56 0201 0001 8187 078, Ljubljanska banka sklic: SI 00 110).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.