08:20, pet, 29. Mar

Policisti bodo poostrili nadzor kolesarjev





Jutri bodo policisti poostreno nadzirali kolesarje in voznike, ki ogrožajo njihovo varnost. Saj vse do 27. maja po Sloveniji poteka preventivna akcija za večjo varnost voznikov koles.

s kolesom iz ožbalta v koper (8)Na območju PU Maribor pa bodo jutri, 25. maja, dodatno opravili še poostren nadzor nad kolesarji in vozniki motornih vozil, ki ogrožajo varnost kolesarjev. Kolesarji spadajo med ranljive udeležence cestnega prometa in so poleg pešcev najbolj ogrožena kategorija prometnih udeležencev. Pogosto so žrtve prometnih nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil, predvsem zaradi izsiljevanj prednosti in neprilagojene hitrosti. Več kot polovica prometnih nesreč se zgodi zaradi napak ali neustreznega ravnanja kolesarjev, najpogosteje zaradi neupoštevanja pravil o prednosti ter nepravilne strani in smeri vožnje.

Najpogostejši vzrok prometnih nesreč z udeležbo kolesarjev in hujšimi posledicami je bila neprilagojena hitrost, sledita pa nepravilna stran oziroma smer vožnje in neupoštevanje pravil o prednosti. Poleg omenjenih vzrokov prometnih nesreč je bil pomemben dejavnik tudi vožnja pod vplivom alkohola. Kolesarji so bili v prometnih nesrečah najpogosteje udeleženi na cestah v naseljih, kjer je tudi udeležba kolesarjev v cestnem prometu največja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.