14:55, čet, 28. Mar

Policija potrdila: Bistričan je ustavil pijanega voznika





Kot smo že poročali je minulo soboto, 21. januarja, Pogumni Bistričan ustavil pijanega voznika. Na mariborski policijski upravi so potrdili, da je rumenega Twinga vozil voznik pod vplivom alkohola. “Zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, na kraju pa mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja“, so zapisali.

Policista sta posredovala na Erjavčevi ulici v Mariboru, ker naj bi omenjeni piani voznik ogrožal ostale udeležence v prometu. S takšnim obvestilom je policiste na kraj poklical Uroš iz Bistrice ob Dravi. “V postopku z voznikom sta policista zaznala očitne znake alkoholiziranosti (močan zadah po alkoholu, nerazumljiv govor), zaradi česar sta mu odredila preizkus alkoholiziranost z indikatorjem alkohola“, so zapisali na Policijski upravi (PU) Maribor. Koliko je “napihal” ne izdajajo, le, da je vozil pod vplivom alkohola. Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi dobil 18 kazenskih točk, kar bi lahko utemeljili s tem, da sta mu policista prepovedala nadaljnjo vožnjo.

Vir: Youtube
Vir: Youtube

Bistričan se je nevarno izpostavil, a brez kršitev
Policista v postopku nista ugotovila kršitev prijavitelja, vendar kljub temu vsem udeležencem cestnega prometa svetujejo, “da se ob zaznanih ogrožanjih oz. nezanesljivih ravnanjih drugih udeležencev cestnega prometa ne izpostavljajo nevarnosti, ampak o tem takoj obvestijo Policijo na telefonsko številko 113.” Po telefonu pa naj posredujejo čim več konkretnih informacij, denimo o barvi in tipu avtomobila, natančni lokaciji dogodka in smeri vožnje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.