00:42, sre, 24. Apr

Poletje v Rušah





Med tem ko je doslej veljalo prepričanje, da je v času dopustov  na vrsti “poletno zatišje”, so se v nekaterih društvih, organizacijah in institucijah odločili, da kljubujejo “mrtvilu”. Že ta konec tedna ter skozi vso poletje se obetajo kulturne, športne in zabavne prireditve.

Pumptrack_Ruše-4
Vsak četrtek veslanje
Brezplačno veslanje s kajaki in kanuji ob strokovnem vodstvu inštruktorja PureSport – ob čolnarni na Dravskem nabrežju. Na voljo vsa potrebna oprema, kajaki, kanuji, jopiči, vesla.
Športni film pod zvezdami
V CEZAMu so pripravili ciklus športnega filma pod zvezdami. Že od 8. julija naprej, vsako soboto ob 21. uri, v Športnem parku Ruše. To soboto si lahko ogledate športni film Film Nika. 
Film Nika pripoveduje zgodbo o neustavljivi najstnici, ki je po preminulemu očetu podedovala strast po hitrosti – tekmovanju v go-kartingu. Nikina mati se s hčerinim izborom konjička ne strinja, a hkrati ve, da je hči dovolj stara, da začne v življenju sprejemati svoje odločitve in odgovornost zanje. Festivalske strani naš film najavljajo z besedami »Vizualno atraktivni prizori vožnje z go-kartom so ozadje za univerzalno zgodbo o izgubi, ljubezni, odraščanju in iskanju prave poti.”

Poezije iz Irske in Slovenije
Ta petek, 7. julija, bo v knjižnici Janka Glazerja Ruše potekal Irsko – Slovenski pesniški večer branja poezi.

Tudi to je ustvarjanje
Članice Društva Sena že od februarja izvajajo projekt eko delavnic, z naslovom Tudi to je ustvarjanje. Do sedaj so že naredila kolekcijo ženskih in otroških oblek iz zavrženih kravat, med počitnicami pa tečejo ustvarjalnice na temo recikliraniega tekstila in odpadne plastike. Članice ročnodelske sekcije Škarjice so za danes ob 18h v Kulturnem domu v Bistrici ob Dravi pripravile delavnico ponovne uporabe jeansa in majic, čez dva tedna (v torek, 18.7. ob 18h) pa bo na vrsti predelava plastičnih vrečk in plastenk.

Športno poletje za otroke
Tudi za otroke je poskrbljeno. Pester program, športa, likovnih, plesnih delavnic za otroke, ki jih pripravljajo različna društva. Več o programu si lahko ogledate tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.