16:40, tor, 16. Apr

Pogrinjke razstavljali v Rušah





Včerajnšnji večer je v Rušah v Domu kulture popestrila razstava “POGRINJKOV”.

Na tematskem večeru je sodelovalo sedem društev iz Lovrenca na Pohorju, Ruš in Selnica ob Dravi, ki so na tečaju, katerega je razpisal JSKD Območne izpostave Ruše bili izbrani za najboljše. Tako so razstavljali Ročnodelski krožek KUD Bezena, ročnodelska sekcija Pisani nagelj DU Ruše, ročnodelsko društvo Marjetice, krožek ročnih del Čebelice, ročnodelski krožek Pikapolonica, ročnodelska sekcija Škarjice ter Drušptvo SENA z Butičnimi delavnicami.

DSC02059

Pogrinjke, ki so jih posamezna društva razstavljala so bila različnih tematik. Od klasičnih svečanih pogrinjkov, velikonočnih in pogrinjkov za poroke, ki so si jih obiskovalci lahko ogledali včeraj, jih bo moč videti še danes, jutri med 9.00 in 18.00, ter v ponedeljek med 9.00 in 12.00.

Kot je povedala Zvezdana Remšak, koordinatorica JSKD Območne izpostave Ruše, je bila s prireditvijo izjemno zadovoljna. Pravi, da takšega obiska ni pričakovala, ter, da bi želela da bili bilo tovrstnih razstav še več.

Več o prispevku si oglejte v ponedeljek, 16.9.2013, v informativni oddaji Občinski informator, ob 18.30, na televiziji BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.