13:41, sob, 20. Apr

Podjetno v svet podjetništva z MRA





Mariborska razvojna agencija (MRA) je danes pripravila informativni dan, na katerem predstavljajo program Podjetno v svet podjetništva za problemsko območje Maribora z okoliškimi občinami. Kot je pojasnila vodja programa na MRA Dijana Bestijanić, je ta namenjen predvsem spodbujanju podjetništva med brezposelnimi osebami.

mra (6)

Deset udeležencev, ki bodo izbrani na podlagi četrtega javnega poziva objavljenega na spletni strani MRA, bo dobilo priložnost, da s strokovno pomočjo zaposlenih na razvojni agenciji in zunanjih strokovnjakov lastno podjetniško idejo razvijejo v delujoče podjetje.

“Cilj programa je, da udeleženci v letu dni po zaključku usposabljanja ustanovijo lastno podjetje, se samozaposlijo ali zaposlijo pri drugem delodajalcu,” je dejala Bestijanićeva.

Program sicer zainteresiranim ponuja redno zaposlitev za določen čas štirih mesecev, pomoč in podporo izkušenih mentorjev, nova poznanstva, ideje in partnerstva, skratka pomembno izkušnjo, ki bo vplivala na njihov osebni in podjetniški razvoj.

Brezposelni s stalnim bivališčem v eni izmed občin problemskega območja, kamor poleg mariborske spadajo še občine Ruše, Pesnica, Kungota, Hoče-Slivnica ter Selnica ob Dravi, se lahko, ne glede na starost in stopnjo izobrazbe, prijavijo do 10. septembra.

Kot ugotavlja predstavnica MRA, rezultati prejšnjih skupin kažejo, da je program zelo uspešen, saj v povprečju polovica udeležencev po zaključku ustanovi lastno podjetje, preostali udeleženci pa se s pomočjo programa lažje zaposlijo pri drugih delodajalcih.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.