21:29, čet, 28. Mar

Podatke na Gursu je možno urejati tudi ob sobotah





Lastniki nepremičnin bodo lahko od te sobote naprej podatke na določenih geodetskih upravah urejali tudi ob sobotah. To soboto bo mogoče podatke urejati tudi v Mariboru. Za obisk se (samo v soboto!) ni treba naročiti.

Podatke o svojih nepremičninah lahko ob sobotah urejate od 8ih do 13ih.

Za uvedbo delovnih sobot odločili, ker se število lastnikov, ki želijo urediti evidence o svoji lastnini, ne zmanjšuje. Katere geodetske uprave bodo odprte ob sobotah, bodo odločali sproti, glede na potrebe. Sistem naročanja bo še vedno veljal za uradne ure ob delavnikih.

Lastniki, ki potrebujejo le razlago obvestila o nepremičnini, lahko pojasnila dobijo na informacijskih točkah, ki od danes delujejo na upravnih enotah.

Osnovno razlago podatkov v obvestilu najdejo tudi v brošuri, objavljeni na tej spletni strani, dostopna pa je tudi na vseh območnih geodetskih upravah in pisarnah ter na informacijskih točkah.

Na nekaterih lokacijah ni več prostih terminov, zato na Gursu prosijo lastnike, ki napovedanega termina ne bodo izkoristili, da to sporočijo preko spletne aplikacije za spreminjanje podatkov ali na telefonsko številko 080 22 15.

Do danes se je prek sistema naročanja naročilo 37.973 strank, od teh jih je 18.806 podatke uredilo. Termini so zasedeni na upravah Mariboru, Slovenski Bistrici, v Cerknici, Kopru, Kranju, Litiji, Ljubljani na Cankarjevi cesti, Sežani, Škofji Loki, Tolminu, Radovljici, Logatcu in Domžalah.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.