08:36, pet, 29. Mar

Počitnice s prijatelji 2014





Počitnice s prijatelji 2014 Zveze prijateljev mladine Maribor se nadaljujejo. V naslednjem tednu ne bodo nič manj ustvarjalne in zabavne kot so bile do sedaj.

ZPM_1

IZLETI
Ponedeljek, 28. julij, ob 9.00
Klepet z živalcami: PTICE NA DRAVI
Presenečeni boste, kako bogato je življenje na Dravi – več kot 90 vrst ptic gosti naša reka, tretjina jih tu tudi prezimuje. (Društvo za preučevanje ptic Slovenije)

Torek, 29. julij, ob 9.00
Športno dopoldne: KEGLJANJE NA ASFALTU
Za društvo kegljanja na ledu tudi poleti ni ovir. Posebni keglji s pravim zamahom drsijo tudi po asfaltu. (Društvo kegljanja na ledu »Ledenko«)

Sreda, 30. julij, ob 7.30
Sredin izlet: PACHAMAMA
Sredi Prlekije, v Pachamama centru, bomo začutili pridih Inkov in si izdelali piščali iz bambusa. Ustavili se bomo še pri čebelarju in na reki Muri. Doplačilo 20 EUR. Povratek okoli 17. ure.

Četrtek, 31. julij, ob 9.00
Druženje z vojaki: MIR-NO!
Kakšna je uniforma slovenskega vojaka, katero orožje uporablja, kaj so njegove naloge? To bomo izvedeli v Vojašnici generala Maistra.

Petek, 1. avgust, ob 9.00
Doživetja v naravi: ŠKRAT MILEK
Če si tiho kot miška in dobro prisluhneš, izpod grma pokuka škrat Milek, ki ve vse o skrivnostih pohorskega gozda v okolici Doma Miloša Zidanška.

Zbirno mesto za izlete je Dom ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova 16). Za sredin izlet je obvezna predhodna prijava.

USTVARJALNE DELAVNICE

Počitniške ustvarjalne delavnice potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih, od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro. Posebej zanimive v naslednjem tednu pa bodo delavnice:

STARA OBLEKA – NOVI DIZAJN
28. julij do 1. avgust, ob 10.00
Recikliranje starih oblačil – videli bomo, da so nam stara oblačila lahko spet všeč (mentorica Urška Cotič, skupina Sunny Art. Lab.).

PISAN SVET Z LUTKO
28. julij do 1. avgust in 25. do 27. avgust, ob 11.00
Lutka govori tuje jezike, poje in pleše, pozna navade ljudi z različnih koncev sveta (mentorica Petra Lopert).

ČAROBNO – MAGIČNA DELAVNICA Z WLADIMIRJEM
28. .julij do 1. avgust, ob 10.00, zbirno mesto DUM
Mednarodno priznani čarobnik in svetovni podprvak Wladimir nas bo v svojem Magic Studiu naučil osnov čarobne umetnosti, nekaj čarovniških trikov in javnega nastopanja. Na koncu bomo izpeljali kratek nastop za povabljene. Prispevek za čarovniške pripomočke je 10,00 eur (mentor Magic Wladimir). Vabilo na delavnico si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotni program POČITNICE S PRIJATELJI 2014 je objavljen na spletni strani Zveze prijateljev mladine. Za dodatne informacije lahko kontaktirate informacijsko pisarno INFO-DUM, (Razlagova 16, pritličje), na tel. št. 02 229-94-50 in 040 433-511 ali preko e-pošte info.dum@zpm-mb.si. Foto-utrinke in vtise z izletov in delavnic lahko spremljate na Facebook strani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.