00:54, sre, 17. Apr

Pelko in Krabonja si želita rešitev za Mariborčane





Danes teden, v torek, naj bi za isto mizo sedli Saša Pelko, podžupan Mestne občine Maribor, Boris Krabonja, vodja društva UPornik, in Iva Poropat, direktorica socialne trgovine Sotra. Prva dva pričakujeta konstruktiven sestanek, na katerem bodo našli primerne rešitve za pereča vprašanja, slednja pa za pojasnila trenutno ni bila dosegljiva.

Potem ko so na socialnem omrežju Facebook zaokrožile mnoge špekulacije o domnevnem sestanku med podžupanom Pelkom in znanim mariborskim humanitarcem Krabonjo, smo pri obeh preverili zakaj naj bi bil sestanek sklican in kaj pričakujeta, da se bodo na njem dogovorili.
Saša Pelko: “Pogovorili se bomo o možnostih rešitve trgovine Sotra, o čemer se zadnje čase v medijih precej govori.Boris Krabonja: “Pričakujem in na nek način celo zahtevam, da se dosledno odpišejo obresti na dolgove ljudi, ki niso prišli v dolgove po lastni krivdi in se točno ve kdo so ti ljudje.

Finančna pomoč UPorniku

Ker je Krabonja o tem precej pisal na svojem (osebnem) Facebook profilu, smo preverili kakšne so možnosti, da bi MO Maribor sofinancirala delovanje društva UPornik. “Lahko se prijavijo na občinski razpis za sofinanciranje društev, pogoj pa je, da mora imeti društvo status humanitarnega društva, kar pa mislim, da ga ima,” je pojasnil Pelko. “To smo se pa že pogovarjali z gospo Zorko. Povedala je, da takoj, ko bo razpis zunaj, se lahko prijavimo in se tudi bomo. Mislim, da nas ne bodo ignorirali, takšen občutek imam, res pa je, da smo govorili samo z gospo Zorko, ki je zelo prijazna gospa,” je povedal Krabonja.

Reakcija na spletne objave

Ta zavajanja me motijo, ravno zato smo sklicali sestanek, da se na licu mesta razjasnijo pojmi in da poskusimo skupaj, na licu mesta res najti rešitev“, je dejal Pelko. “Pričakujem nič. Verjetno bodo citirani spet zakoni, podzakoni in podobno, kako občina dela v dobrobit Mariborčanov. Verjetno bom v bistvu tam, da mi bodo ponovno razložili kako nič ne razumem. Zagotovo bom ponovno slišal kako občina mimo države ne more, kako se ne gre vtikavati v avtonomnost občine. Če pa sem se zmotil, se pa javno opravičim pa grem na Kalvarijo po štengah gor po kolenih za pokoro,” je dejal Krabonja.

Koliko časa bodo iskali rešitev?

Eno uro, ker menim, da moramo biti sposobni zadostno obdelati problematiko in najti rešitev v tem času,” ocenjuje Pelko. “Meni bi bilo zelo fajn, če bi se mi začeli pogovarjat o neki sistemski rešitvi, kako ljudem v Mariboru pomagat. Sicer je trenutno napovedana gospodarska rast, ampak ne verjamem, da bo ta najšibkejši socialni razred od tega imel kakršnokoli korist in mislim, da se bo tega treba sistemsko lotit“, je dejal Krabonja. Oba torej pričakujeta konstruktiven dialog.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.