17:36, čet, 28. Mar

Pahor na študentski brigadi: “Fantje, čestitke! Most je sijajen!”





Predsednik republike Borut Pahor se je včeraj udeležil tradicionalne študentske delovne brigade, ki jo ob Bukovniškem jezeru organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru. Predsednik Pahor se je pridružil več kot štiridesetim študentom, birgadirjem iz vse Slovenije, ki s prostovoljnim delom pomagajo domačinom pri odpravljanju posledic poplav.

študentska delovna brigada (3)

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil tradicionalne študentske delovne brigade, ki jo ob Bukovniškem jezeru organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru. Predsednik Pahor se je pridružil več kot štiridesetim študentom, birgadirjem iz vse Slovenije, ki s prostovoljnim delom pomagajo domačinom pri odpravljanju posledic poplav.

Ob prihodu v kamp ob Bukovniškem jezeru so predsednika republike sprejeli dobro razpoloženi brigadirji, ki že cel teden, na različnih deloviščih, pomagajo krajanom pri vsakodnevnih opravilih, obnovi mostov, čiščenju obvodnih jarkov, gradnji nasipa, ureditvi turistične infrastrukture in pomoči socialno ogroženim družinam.

Predsednik republike se je s skupino študentov odpravil na delovišče ob jezeru, kjer so dokončali “Brigadirski most”, ki je bil od lanskih poplav neprehoden. Delo so nato nadaljevali z urejanjem turistične poti okrog Bukovniškega jezera. V izjavi za medije je predsednik Pahor spomnil, da se je študentom že pridružil, pred dvema letoma jim je pomagal v Radečah: “Vesel sem, da študentje ohranjajo to tradicijo. Gre za občutek zadovoljstva, zadoščenja, veselja, da za seboj pustiš nekaj dobrega.” Kljub temu, tako predsednik, da je naša družba tekmovalna, bo vedno tudi solidarna. “S takšnimi delovnimi brigadami negujemo medsebojno pomoč, in takrat, ko jo zares potrebujemo, ljudje samoiniciativno pomagamo,” je dejal Pahor in ob zaključku dela čestital brigadirjem z beesedami: “Fantje, čestitke! Most je sijajen!”

Ob prihodu v kamp ob Bukovniškem jezeru so predsednika republike sprejeli dobro razpoloženi brigadirji, ki že cel teden, na različnih deloviščih, pomagajo krajanom pri vsakodnevnih opravilih, obnovi mostov, čiščenju obvodnih jarkov, gradnji nasipa, ureditvi turistične infrastrukture in pomoči socialno ogroženim družinam.

Predsednik republike se je s skupino študentov odpravil na delovišče ob jezeru, kjer so dokončali “Brigadirski most”, ki je bil od lanskih poplav neprehoden. Delo so nato nadaljevali z urejanjem turistične poti okrog Bukovniškega jezera. V izjavi za medije je predsednik Pahor spomnil, da se je študentom že pridružil, pred dvema letoma jim je pomagal v Radečah: “Vesel sem, da študentje ohranjajo to tradicijo. Gre za občutek zadovoljstva, zadoščenja, veselja, da za seboj pustiš nekaj dobrega.” Kljub temu, tako predsednik, da je naša družba tekmovalna, bo vedno tudi solidarna. “S takšnimi delovnimi brigadami negujemo medsebojno pomoč, in takrat, ko jo zares potrebujemo, ljudje samoiniciativno pomagamo,” je dejal predsednik in ob zaključku dela čestital brigadirjem z beesedami: “Fantje, čestitke! Most je sijajen!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.