01:55, pet, 29. Mar

Oton Štrucl si želi več domoljubja





Kandidat Krščansko demokratske stranke (KDS) za župana Maribora Oton Štrucl izpostavlja transparentno vodenje občine, smotrno porabo občinskih sredstev ter krepitev pristojnosti mestnih četrti in krajevnih skupnosti. V svojem programu za nedeljske volitve posveča veliko pozornosti tudi domoljubju.

67-letni upokojeni gostilničar iz Zrkovc je prepričan, da lahko s 40 leti izkušenj v podjetništvu prispeva k boljšemu vodenju mesta. “Mestna občina je veliko podjetje, ki ga je treba voditi smotrno in razmišljati za prihodnje dni,” je povedal danes za STA.

Med drugim se zavzema za krepitev lokalne samouprave na vseh ravneh v občini, večjo učinkovitost občinske uprave, preglednejšo in preudarnejšo porabo sredstev iz občinskega proračuna ter dokončanje že začetih projektov, ki so ali bodo lahko financirani iz evropskih sredstev.

V volilnem programu zunajparlamentarne stranke KDS, katere predsednik je, so tudi znižanje najemnin občinskih poslovnih ter drugih prostorov v starem mestnem jedru, poostrena merila in večji nadzor pri podeljevanju različnih koncesij ter obratovalnih dovoljenj v občini, preudarnejša prodaja zemljišč in drugih nepremičnin v lasti občine.

Štrucl pri someščanih pogreša več domoljubja, tako do države kot mesta. “Ljudje se ne zavedajo, da sta država in mesto naša in da je zanju treba tudi kaj storiti, ne samo grajati,” je dejal. V volilnem program tako KDS, ki kandidira tudi za mestni svet, obljublja, da bo spodbujala državljansko zavest in ljubezen do domovine. Tako naj bi postavili spomenik samostojni Sloveniji na Trgu generala Maistra, prirejali proslave za dan samostojnosti in dan državnosti ter spodbujali občane, da ob državnih praznikih izobesijo zastave.

V Mariboru vlada rekordno zanimanje za županski stolček, saj se zanj poteguje skupno 17 kandidatov, med drugimi tudi sedanji župan Andrej Fištravec in nekdanji župan Franc Kangler.

Oton Štrucl

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.