12:42, čet, 28. Mar

Odbojkarji Maribora premagali Panvito Pomgrad





Odbojkarji Maribora so v zaostali tekmi 9. kroga 1. DOL za moške doma premagali Panvito Pomgrad s 3:1 (12, -20, 18, 18).

OK Maribor : OK Panvita - Pomgrad

Preložena tekma devetega kroga državnega prvenstva odbojkarjev med ekipama Maribora in Panvite Pomgrada iz Murske Sobote se je končala s pomembno zmago Mariborčanov, ki so se utrdili na šestem mestu prvenstvene razpredelnice. Njihov uspeh ni pomemben le zaradi dejstva, da so prekinili niz treh zaporednih porazov, ampak tudi zaradi dejstva, da so premagali neposrednega tekmeca v boju za uvrstitev v modro skupino, pred katerim imajo zdaj šest točk prednosti. Prav takšna je njihova prednost pred sedmouvrščenim Salonitom Anhovo.

Gostitelji so tekmo začeli silovito, odlično so izvajali začetne udarce, igrali zanesljivo v obrambi in učinkovito v napadu. Ton igri so dajali Tomaž Horvat, Alan Košenina in Vasja Plesec, ki jih je razigraval Tin Vrabl, v bloku pa sta se izkazala Jan Mulec in Filip Uremović. Ob prvem tehničnem odmoru je bilo 8:4, ob drugem že 16:6 in pot do zmage v nizu je bila odprta.

V drugem nizu so gostje občutno izboljšali igro. Razigrala sta se Jakob Rojnik in Jernej Detela, tudi njuni soigralci so pokazali povsem drugačen obraz kot v prvem nizu. Pojenjala je tudi vnema gostiteljev, ki so si privoščili vrsto slabih potez. Za višanje prednosti Prekmurcev (23:15) je skrbel predvsem učinkoviti Rojnik. V končnici so se gostitelji z borbeno igro gostom približali na štiri točke, zasuk pa jim ni uspel.

V tretjem nizu so mariborski odbojkarji spet zaigrali odlično. Najbolj zaslužna za vodstvo 16:11 pa sta bila učinkovita Horvat in Košenina. Toda fantje na drugi strani mreže se niso dali. Rojnik in Aljoša Bogožalec sta poskrbela, da je prednost Maribora skopnela na točko, obetala se je zanimiva končnica, v kateri pa so bili gostitelji bolj zbrani in odločni.

Gostitelji so v četrtem nizu povedli 4:0, ob prvem tehničnem odmoru vodstvo povišali še za točko. V nadaljevanju je bila igra izenačena, Mariborčani niso popuščali, do konca niza so ohranjali prednost petih ali šestih točk.

“Zelo sem zadovoljen z zmago in tudi z igro naših odbojkarjev. Po treh porazih smo potrebovali zmago, za katero jim čestitam. Vesel sem tudi zaradi tega, ko so po izgubljenem drugem nizu v nadaljevanju spet zaigrali tako, kot sem od njih pričakoval in kot smo se dogovorili,” je razložil trener Maribora Matevž Kamnik. “Ekipa Maribora je zasluženo zmagala. Bila je boljša v vseh prvinah igre, naši fantje pa spet niso igrali tako, kot znajo. Imeli smo premalo razpoloženih odbojkarjev, da bi lahko dosegli ugoden rezultat,” pa je pojasnil trener Panvite Pomgrada Dejan Fujs.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.