19:42, pet, 19. Apr

Na mariborski občini zavračajo očitke, da ne gradijo kolesarske poti





Na ponedeljkov poziv ruškega župana Uroša Razpeta mariboroski občini, naj pohitijo z gradnjo manjkajočega odseka Dravske kolesarske poti med Laznico in Limbušem, potem ko so v Rušah že pričeli zgradnjo kolesarske poti, so se odzvali na Mestni Občini Maribor. Očitke, da so naredili premalo, zavračajo.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Z Mestne Občine Maribor so poslali pojasnilo, da odsek kolesarske poti od meje z občino Ruše v Laznici do Limbuša urejajo prioritetno. K temu so zapisali, da izgradnja poteka vzporedno s projektom ureditve Dravske kolesarske poti, ki jo je mariborska občina lani prijavila in v začetku januarja s strani Združenja mestnih občin Slovenije tudi že dobila odobrena evropska sredstva iz mehanizma CTN.

Celotna vrednost projekta je 1.9 milijona evrov. “Za odsek od meje z občino Ruše v Laznici in Limbušem se je MO Maribor dogovorila z DRSI za sofinanciranje. Za ta odsek je bila narejena projektna dokumentacija in poslana DRSI, katero bodo v skladu z dogovorom predložili v recenzijo. Po ureditvi vse potrebne dokumentacije bo DRSI izvedla javni razpis o izbiri izvajalca gradbenih del,” so zapisali v pojasnilu.

Občina Ruše je v ponedeljek začela z gradnjo 4,5-kilometrskega odseka do meje z mariborsko občino. Po pogodbi bodo dela končali avgusta, a računajo, da bi kolesarsko pot lahko odprli že do poletja. Tudi tam je večino denarja za dobrih 900.000 evrov vreden projekt prispevala direkcija za infrastrukturo, medtem ko je občina svoj delež poravnala z zagotovitvijo projektne dokumentacije in vodenjem izvedbe investicije.

Za gradbena dela bo kot pogodbeni izvajalec poskrbelo litijsko podjetje Trgograd, skupaj s Komunalo Slovenske gorice. S pripravljalnimi deli so začeli že v začetku januarja, gradnja pa se začenja v Rušah, kjer ob izkopih izvajajo tudi arheološke raziskave. Izvajalec je sicer na terenu že zakoličil traso kolesarske poti.

Vprašanje kdaj bodo pričeli z deli oz. gradnjo kolesarske poti v Laznici smo naslovili tudi na Direkcijo za infrastrukturo, a odgovorov do danes še nismo prejeli.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.