06:37, čet, 25. Apr

Obisk kitajskih podjetnikov iz province Shandong v Mariboru





Iz mariborske občine so sporočili, da je sinoči svoj poslovni obisk v Mariboru zaključila 12-članska delegacija kitajskih podjetnikov iz province Shandong.

Med svojim obiskom so si ogledali največjo kitajsko investicijo v Sloveniji, Tam DuraBus. V pozdravnem nagovoru je župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec dejal: »Slovenska družba je postala postindustrijska družba. To pomeni, da industrija ni več centralna dejavnost v družbi, vendar je zaradi dolge industrijske tradicije še vedno strateška dejavnost v mestu. Rezultati naših obiskov na Kitajskem so med drugim vidni v čedalje večjem zanimanju kitajskih poslovnežev za iskanje novih poslovnih priložnosti v Mariboru, o čemer pričajo številni poslovni obiski v mestu.« Župan je kitajske delegate povabil tudi na Slovensko-kitajski poslovni forum v Mariboru med 9. in 11. novembrom 2015. Vodja tokratne kitajske delegacije, namestnik generalnega direktorja Oddelka za trgovino province Shandong, Shi Guangliang, se je zahvalil za sprejem in dejal: »Izjemno veseli smo za sprejem vodstva občine in udeležbe mariborskih podjetnikov v okviru našega obiska v Mariboru. Ker prihajamo iz province, v kateri živi 97 milijonov prebivalcev, je naš interes po poslovnem sodelovanju z Evropo velik, prav tako z Mariborom. Vabimo vas, da nas v okviru današnjega sodelovanja kmalu obiščete na Kitajskem.«

Poslovni obisk kitajskih podjetnikov province Shandong  (3)

Po predstavitvi prednosti lege, poslovnih priložnosti Maribora in dosedanjih mariborsko-kitajskih aktivnosti županove ekipe so sledili poslovni sestanki. Med drugim tudi v podjetju v Mariborski livarni Maribor, za katero so kitajski delegati pokazali izjemen interes.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.