05:55, pet, 19. Apr

Občina Ruše tudi letos subvencionira letovanje otrok





Občina Ruše tudi letos subvencionira letovanje otrok.

Za letovanje otrok v Poreču in Punatu, je letos Občina Ruše v občinskem proračunu zagotovila 11.500,00 EUR. S tem bodo subvencionirali letovanje otrok v Poreču, kjer letujejo z Zvezo prijateljev mladine (ZPM) in v Punatu, kjer letujejo otroci z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor (OZRK MB).

Na Občini Ruše pravijo, da so v lanskem letu imeli “v proračunu zagotovljeno enako višino sredstev kot letos in s tem zagotovila letovanje na morju v Poreču – ZPM in Punatu – OZRK MB 49-im otrokom.” 

Kako do subvencije?

Starši lahko prijavnice dvignejo na Občini Ruše ali na Osnovni šoli (OŠ) Janka Glazerja. Prav tako pa lahko do nje dostopajo elektronsko, in sier na spletni strani Zveza Prijateljev Mladine Maribor.

Postopek za pridobitev subvencioniranja

Izpolnjeno prijavnico z veljavno odločbo o prejemanju otroškega dodatka starši otrok, ki obiskujejo OŠ Janka Glazerja Ruše, kot že vsa leta doslej, prinesejo na Občino. Naredi se izračun, da lahko sami poskrbijo za dostavo prijavnice do organizatorja letovanja. Enako storijo starši, ki so za otroka že uredili zdravstveno letovanje.

Za podrobnejše informacije lahko pokličete na Občino Ruše in sicer, na 02 669 06 42.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.