09:09, tor, 23. Apr

Občina Muta v izdelavo celostne prometne strategije





Včeraj popoldne so v avli Osnovne šole Muta izvedli prvo javno razpravo z občani, v okviru izdelave celostne prometne strategije (CPS).

Občina Muta je bila uspešna na razpisu Ministrstva za okolje in prostor, Sklada za podnebne spremembe, in je za leti 2017 in 2018 dobila odobreno sofinanciranje za izdelavo celostne prometne strategije (CPS).

muta cps (1)

V ta namen so včeraj pripravili javno razpravo z občani, ki so podali mnenje glede sedanje prometne ureditve in predloge glede prihodnje prometne ureditve v občini. “Želimo si čim boljšo prometno ureditev, da bi bila za vse varna. Sicer smo z prometno ureditvijo zadovoljni, bi pa si želeli varno šolsko pot in dodatna parkirišča. Pričakujemo, da se bodo stvari uredile, predvsem, da se bo umiril promet, da bo vse skupaj bolj varno za občane občine Muta in predvsem, da bo poskrbljeno za otroke, da bodo varno prihajali v šolo,” so povedali občani.

V prvi fazi (CPS) so se odločili, da bodo najprej zbirali predloge in pobude občanov. “Sedaj smo v fazi “postavljanja diagnoze”. Ugotavljamo prometno varnost, kritične točke, probleme. Danes smo prvič pozvali širšo javnost, da s svojega vidika opozorijo, kje vidijo občani problematične točke, izpostavljena je bila nedokončana kolesarska pot med Gortino in Sp. Muto, izpostavili so tudi nekaj varnih peš poti z pločniki za šoloobvezne otroke, predlagali so predlog za enosmerno ali celo zaporo ceste okrog same osnovne šole Muta, in še vrsto tovrstnih predlogov,” je dejal župan Občine Muta Mirko Vošner. K temu je dodal, da bodo na podlagi tega vse skupaj strokovno preučili, prav tako pa bodo še tovrstne predloge zbirali na 2. javni razpravi, ki bo v sredo, 11. oktobra 2017 od 17. do 18.30 ure v avli Osnovne šole Muta.

Kot je pojasnil predstavnik izvajalca izdelave CSP Matej Dobovšek iz podjetja Linear d.o.o., gre za prvo fazo zbiranja in analize podatkov. “Opravili smo že 4 terenske oglede. Sprašujemo in zapisujemo, analiziramo mnenja. Seveda pa je v občini nekaj mest oz. območij, ki jih bo treba izboljšati. Ponekod manjkajo pločniki, ponekod ni avtobusnih postajališč, in to so nekatere vsebinske tematike, ki smo jih zaznali do sedaj,” je dodal Dobovšek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.