15:11, čet, 28. Mar

Občina Kidričevo nasprotuje betonarni Podlesnik





Ob gramoznici Pleterje v občini Kidričevo, ki velja za vodovarstveno območje, deluje premična betonarna mariborskega podjetja Tlakovci Podlesnik. Gre za območje, kjer občina že nekaj časa snuje načrte za ureditev in turistični razvoj, zato betonarni nasprotujejo.

Župan Kidričevega Anton Leskovar pravi, da je betonarna postavljena v nasprotju z občinskimi odloki. Okoljevarstveno soglasje za izkoriščanje in širitev gramoznice ima po podatkih Ministrstva za okolje Cestno podjetje Ptuj, ki lahko pridobiva gramoz. Po podatkih Agencije RS za okolje za betonarno Podlesnik niso izdali nobenega okoljevarstvenega dovoljenja.

Bojan Podlesnik, direktor podjetja Tlakovci Podlesnik pravi, da imajo vsa dovoljenja, da je območje kjer delajo celo v njihovi lasti. “Vse inšpekcije so postopke ustavile, saj je z naše strani vse po pravilih. Očitno ima nekdo nekaj osebno proti nam.

vlcsnap-2016-04-13-11h13m10s99

Leskovar trdi, da gre za območje podtalnice, ki potrebuje posebno pozornost. “Ne morem trditi, da betonarna nima dovoljenja za svojo dejavnost, vendar na ministrstvu za okolje pravijo, da je začasna betonarna postavljena na določenem gradbišču lahko namenjena izključno potrebam te gradnje.”

Betonarna Podlesnik je ob gramoznici Pleterje postavljena za namene gradnje avtocestnega odseka do Gruškovja. Postavili so jo konec lanskega leta, tam naj bi obratovali do zaključka gradnje avtoceste.

Na občini Kidričevo sicer pravijo, da bodo kmalu pričeli z uresničitvijo načrtov izpred treh let. Da bodo gramoznico uredili v turistično destinacijo z možnostjo kopanja in koriščenja vode za različne športne dejavnosti.

Podrobnosti v današnjem Občinskem informatorju ob 18.30 na BKTV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.