04:59, sob, 20. Apr

O MB radarjih kmalu ponovno na sodišču





Predstavnikom Mestne občine Maribor in podjetja Iskra Sistemi tudi mediacija naj ne bi pripomogla pri reševanju nesoglasij v zvezi z odmevnim primerom mariborskih radarjev.

radarji mb

Primer naj bi – še pred poletjem – znova obravnavali na mariborskem okrožnem sodišču. Kot poroča Večer, mediacija ni bila uspešna. Tako naj bi potrdil odvetnik družbe Iskra Sistemi. Informacijo naj bi potrdili tudi na mariborski občini, a podrobnosti niso znane.

Sodisce-1

Spomnimo: Tožbeni zahtevek družbe Iskra Sistemi naj bi znašal okoli 12,8 milijona evrov. Trenutno pa v zvezi z mariborskimi radarji na sodišču teče več postopkov, po poročanju Večera štirje.

DOPOLNJENO 21.4. OB 16.19
Na začetku tega leta sta obe strani soglašalI s poskusom mediacije, zato je zadevo prevzela služba za alternativno reševanje sporov. Ker niso bili uspešni, bodo primer znova obravnavali v rednem sodnem postopku na okrožnem sodišču.

Družba Iskra Sistemi je na mariborsko okrožno sodišče vložila tožbo, s katero od mariborske občine zahteva 12,8 milijona evrov odškodnine zaradi nespoštovanja podpisane pogodbe za obnovo semaforskega sistema v Mariboru, ki je vključevala tudi postavitev spornih radarjev.

Zaradi mediacije v postopku odškodninske tožbe je bil prekinjen tudi poravnalni narok v pravdnem postopku, v katerem želi Mestna občina Maribor dokazati ničnost omenjene pogodbe za radarje. Tožbo za ugotovitev ničnosti skoraj 30 milijonov evrov vredne koncesijske pogodbe, po kateri naj bi zasebni partner v štirih letih posodobil dotrajan semaforski sistem v mestu, pri tem pa bi se del plačanih kazni z na novo postavljenih radarjev stekal na račun podjetja, je ekipa župana Andreja Fištravca vložila lani, sodni postopek pa bi se moral začeti februarja letos.

Nedavno se je zaradi domnevne zlorabe položaja pri sklepanju te pogodbe začel tudi kazenski postopek zoper četverico, ki je sodelovala pri sklenitvi posla, med drugim nekdanjemu županu Francu Kanglerju. Ta je bil konec leta 2012 po protestih, ki jih je sprožila postavitev radarjev, prisiljen odstopiti z županskega položaja. Vsi štirje obtoženi zanikajo krivdo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.