16:56, pet, 29. Mar

NSi s svojim županskim kandidatom





Aktualni župan Mestne Občine Maribor Andrej Fištravec, je danes dobil prvega uradnega protikandidata na oktobrskih lokalnih volitvah. Za župana bo namreč kandidiral Bernard Memon iz Nove Slovenije.

NSi MB

V NSi za župana Maribora predlagajo Bernarda Memona. Za kandidaturo pravi, da se je odločil preprosto zato, ker so ga v Mariboru podprli. Sam verjame, da imamo v Mariboru dovolj potenciala, ki ga je treba zbrati in spraviti na papir. To sedaj – po njegovih besedah – že počnejo, ker so že izdelali približno 90% programa. Podrobneje ga vsebinsko ni želel predstaviti, je pa izpostavil tri ključne smernice: Maribor mora postati podjetniško mesto, plačujemo previsoke položnice, center mesta bi moral bolj živeti. Kot četrto smernico pa je še dodal delovanje na neformalni ravni, kjer – pravi, – da bi bilo treba spodbujati strokovnjake. Kot svoj atribut je izpostavil vztrajnost. Priznava tudi svojo šibko točko, saj še nikoli ni aktivno deloval v lokalni samoupravi.

Bernard Memon, županski kandidat NSi.JPG 2

Z napovedjo kandidature pa je Memon prvi uradni protikandidat aktualnega župana Andreja Fištravca. Usmerjene predvsem v gospodarstvo, pravi. Konkretne ukrepe pa bodo javnosti predstavili v prvem tednu septembra.

Podrobnosti sledijo v oddaji Občinski informator, danes na BK TV, ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.