17:31, sre, 24. Apr

Novinarska konferenca SDS v Dravogradu





Včeraj, 17. novembra je v Dravogradu, v hotelu Korošica potekla novinarska konferenca, kjer se je predstavila kandidatka SDS za DZ volitve, ga. Alenka Koren Gomboc, ki kandidira v VE 5- 11 okraj.

Namen novinarske konference je bil predstaviti program strategije volilne kampanje. Kot je poudarila ga. Alenka Koren Gomboc, si želijo reorganizacijo na Koroškem, želijo si, da bi bil Koroški del regije enako razvit kot vse ostale drugod po Sloveniji. S tem namenom je na jedrnat način predstavila program SDS za Slovenijo 2011- 2015, in sicer 10 + 100 rešitev za pravičnost, delovna mesta in razvoj. Kot so zapisali v programu, bo v Sloveniji konec tega leta tako resno stanje da nova vlada, ne bo imela pravice zahtevati 100 dni miru, temveč se bodo podali na delo takoj in postorili najnujnejše takoj.

Povedano je bilo, da so v program vključili prav tako tudi obnovitev železniške proge in postaje, ki je zelo pomembna za razvoj Dravograda in ostalega dela Koroške. Prav tako se bodo zavzemali in dokončali tudi tretjo razvojno os, za kar imajo v načrtu že veliko pripravljenega. Veliko želijo postoriti tudi na področju turizma, saj imajo možnosti za to. Omenili so tudi smučišče Kope, ki je velikega pomena za Koroško in sam razvoj turizma, itd,…

Na novinarski sta bila udeležena tudi županja Dravograda Marijana Cigala in župan občine Vuzenica Franjo Golob, ki močno podpirata kandidatko za DZ go. Alenko Koren Gomboc, sta mnenja, da želita, da bi se začele spremembe na Koroškem. Prav tako si želijo več reda in discipline. Prepričana sta, da bo stranka SDS nadaljevala tretjo razvojno os. Potrebno je storiti še marsikaj. Kot prvo tudi urediti vodovode, ki žal v tem mandatu, zaradi finančnega primanjkljaja, ker niso dobili evropskih sredstev, žal tega niso mogli postoriti. Tukaj težijo tudi k razvoju podeželja in hkrati zaupajo v ljudi, da bi končno v državi vzpostavili takšen sistem, ki bi bil enakopraven vsem, in zajel vse ljudi, vse občine in regije. Kot je dejal g. Franjo Golob, si tudi on želi, da Koroška ne bi bila več zanemarjena in, da bi bila obravnavana tako kot vse ostale regije v državi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.