00:12, čet, 25. Apr

Novi nadzorniki Marproma Majheniču potrdili mandat





Bernard Majhenič je dobil drugi (štiriletni) mandat direktorja javnega podjetja Marprom. Danes so ga potrdili člani novoimenovanega nadzornega sveta Marproma. Tako so sledili predlogu župana Mestne občine Maribor Andreja Fištravca.

Majhenič je izpolnjeval vse z zakonom določene pogoje za ponovno imenovanje: »Prepričan sem, da smo na mesto direktorja javnega podjetja Marprom imenovali odgovorno osebo, ki se je v preteklosti že dokazala z rezultati. Ti glede na razvojne cilje Marproma, ki jih ima Bernard Majhenič, tudi v novem mandatu zagotovo ne bodo izostali,« je povedal župan Fištravec.

marprom, mom, avtobus (3)

Postopek imenovanja določa 20. člen ustanovnega akta javnega podjetja Marprom, v katerem je navedeno, da direktorja imenuje ali odpokliče nadzorni svet na predlog župana. Fištravec je svoj predlog za imenovanje utemeljil z dobrimi poslovnimi rezultati, ki da jih je Majhenič dosegel v svojem prvem mandatu. V slednjem je podjetje Marprom za 47 % povišalo prihodke, za 30 % znižalo povprečno starost voznega parka mestnega potniškega prometa, pridobilo novo lastno servisno delavnico in uspešno prevzelo upravljanje Mariborskega Pohorja.

Po mnenju članov nadzornega sveta pa je Majhenič v mandatu, ki je trajal od leta 2013, podjetje vodil odgovorno in v skladu s pričakovanji nadzornega organa in lastnika. »Zato smo se strinjali s predlogom župana in verjamemo, da bo Marprom tudi v novem mandatu Bernarda Majheniča eno od uspešnejših mariborskih javnih podjetij,« je povedal predsednik nadzornega sveta Franc Slavinec.

 

Bernard Majhenič podjetje Marprom vodi od 21. februarja 2013, nov mandat, ki mu je zaupan z današnjim dnem, pa bo trajal do februarja 2021. »Zahvaljujem se za izkazano zaupanje tako s strani župana dr. Andreja Fištravca kot tudi novih članov nadzornega sveta. Verjamem, da je to zaupanje posledica kakovostnega dela in dobrih rezultatov vodstvene ekipe Marproma v preteklih letih,« je povedal ob ponovnem imenovanju.

Med ključnimi cilji Marproma v naslednjih štirih letih je izpostavil kontinuirano posodabljanje voznega parka mestnega potniškega prometa, vpeljavo novih linij in posodobitve v skladu z evropskimi smernicami, na področju Mariborskega Pohorja pa razvoj letnega turizma in avtomatizacijo zasneževalnega sistema. Ta je nujna za ohranjanje Pohorja kot atraktivnega nizkoležečega smučišča v tem delu Slovenije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.