07:39, pet, 29. Mar

Novi lastniki naj bi se predstavili v NKBM





V Novi Kreditni banki Maribor (NKBM) naj bi danes spoznali nove lastnike. Banko sta namreč v torek kupila ameriški investicijski sklad Apollo in Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD), danes pa naj bi se predstavila upravi in predstavnikom delavcev.
nkbm

Glede na situacijo v NKBM v zadnjih letih se je po besedah predsednice sindikata zaposlenih v tej banki Mire Štiher nekaj moralo zgoditi, zato prodajo pozdravlja. “Če pa je Apollo pravi, še ne vemo. Bo pokazal čas, je pa edini, ki je bil pripravljen banko kupiti,” je v torek povedala za STA.

Zaenkrat še ne ve, kakšne posledice bo imela prodaja na več kot tisoč zaposlenih v tej banki. Ne dvomi pa, da bo prišlo do odpuščanja, saj so na nujnost tega ukrepa opozorile že prejšnje revizije banke. Več naj bi bilo znanega prav po današnjem sestanku, ki je sicer interne narave.

Apollo in EBRD sta s Slovenskim državnim holdingom (SDH) v torek podpisala pogodbo o nakupu prej državne NKBM za 250 milijonov evrov. Apollo bo lastnik 80-odstotnega deleža, medtem ko bo EBRD postala 20-odstotna lastnica banke. V lastništvu NKBM naj bi po navedbah njunih predstavnikov vztrajala od pet do deset let.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.