06:54, pet, 29. Mar

Nogometni prvoligaši v soboto znova na zelenice





Slovenski nogometni prvoligaši bodo v soboto začeli spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije. Po 21 krogih sta na vrhu prvi Maribor in druga Olimpija točkovno izenačena, pri dnu pa daleč najslabše kaže Radomljam, ki za predzadnjim mestom zaostajajo za devet točk.

 nk maribor - olimpija (9)

Daleč najbolj odmeven dvoboj prvega spomladanskega in skupno 22. kroga lige bo sobotni večerni derbi med Mariborom in Olimpijo, ki se bo v Ljudskem vrtu začel ob 20.15. V obeh taborih napovedujejo boj za zmago in prvaka.

V zimskem prestopnem roku so bili od obeh favoritov za skupno zmago precej manj aktivni na Štajerskem, saj so v svoje vrste vrnili zgolj Gregorja Bajdeta, vprašanje pa je, kako bodo zapolnili vrzel, nastalo po odhodu bočnega branilca Erika Janže k Viktorii Plzen.

Povsem drugače je v ljubljanskem kolektivu, ki bo po izraziti kadrovski spremembi velika neznanka pred tekmo. Ljubljano so zapustili nekateri nosilci, kot so Dejan Kelhar, Miha Zajc, Antonio Delamea Mlinar (prvi slovenski nogometaš v ligi MLS), Etien Velikonja in predvsem Miha Zajc, ki se je odpravil k Empoliju.

V Ljubljani so prepričani, da so pripeljali ustrezne zamenjave, največ pozornosti pa sta požela Kingsley Boateng, nekdanji mladinec Milana, in Nathan Oduwa, ki je prišel iz Tottenhama. Strateg Luka Elsner pričakuje, da bo eden novih stebrov obrambe tudi izkušeni Branko Ilić. Olimpija je sicer skupno pripeljala kar deset nogometašev, prav toliko jih je odšlo.

Tretjeuvrščene Domžale bodo uvodoma gostovale v Velenju. Sedmouvrščeni Rudar je med vsemi najmanj kadroval, edini spremembi sta odhoda Mateja Eterovića in Borivoja Ristić. Ob Kamniški Bistrici so bili bolj aktivni, upe polagajo v Alena Ožbolta, izkušenega Ivana Firerja in Petra Franjića, vratarsko zasedbo pa je okrepil Kristjan Matošević. V Domžalah upajo, da trener Simon Rožman ne bo preveč pogrešal v jesenskem delu razpoloženih Slobodana Vuka, Marka Alvirja, pa tudi Antonia Manceja in Lucasa Maria Horvata.

Gorica, četrta po jesenskem delu, bo v nedeljo gostovala pri osmouvrščenem Krškem. Primorci so medse privabili Donatusa Edafeja, Marka Guliča in Andrijo Filipovića, med drugimi pa sta odšla pomembna člena – Andrej Kotnik in Sandi Arčon. Pri Krčanih, ki imajo 13 točk naskoka pred zadnjimi Radomljami, velja omeniti predvsem nekatere odhode, kot so Miha Drnovšek, Žiga Jurečič, Tim Čeh, Jure Špiler, David Bučar, Ranko Moravac, Rok Baskera …

Petouvrščeno Celje je prav tako dodobra spremenilo svoj kader, a obdržalo nosilce iz jesenskega dela. Nejasnosti glede ukrajinske finančne injekcije še ni konec, kljub temu pa so na Areno Petrol med drugimi prišli znanec slovenskih zelenic Goran Galešić, Luka Belić, Lovro Cvek, Adam Mitchell in drugi. Celjani bodo uvodoma v nedeljo igrali v Kopru, kjer so prav tako kar precej trgovali. Najbolj je odmeval prestop Gregorja Sikoška, ki po novem igra pri Broendbyju, tekmecu Koebenhavna Benjamina Verbiča v danskem prvenstvu. Poslovili so se med drugimi tudi vratar Vasja Simčič (vrnil se je Igor Nenezić), Zlatan Muslimović in Jaka Štromajer.

Spomladanski del pa bosta v soboto ob 15. uri odprla zadnje Radomlje in predzadnji Aluminij. Slednji je bil malce bolj aktiven kot Radomljani, ki bodo z novim trenerjem Adnanom Zildžovićem poskusili oživiti tudi kariero obetavnega branilca Lea Ejupa.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.