19:36, čet, 25. Apr

Nigradovi upravi kljub drugačnim predlogom razrešnica





Delničarji mariborskega komunalnega podjetja Nigrad, ki je v večinski javni lasti, so na današnji skupščini kljub nekaterim drugačnim predlogom podelili razrešnico upravi pod vodstvom Marka Žule in nadzornemu svetu. Slednji je doživel nekaj sprememb, sicer pa je Nigrad lani prihodke povečal za osem odstotkov v primerjavi z letom prej.

foto: STA
foto: STA

Kot so po skupščini sporočili iz Nigrada, so se lastniki na njej seznanili z letnim poročilom uprave o poslovanju v minulem letu.

“Družba je izboljšanje poslovanja dosegla kljub dejstvu, da smo izvedli reorganizacijo in se lotili sanacije v preteklih letih pomanjkljivo izpeljanih projektov. Ob tem je leto 2015 pomenilo začetek nove krize v gradbeništvu kot posledica nove evropske perspektive, ki ni usmerjena v infrastrukturne projekte,” je okoliščine lanskega poslovanja pojasnil Žula.

Delničarji so na skupščini imenovali tudi nova člana nadzornega sveta. Mestna občina Maribor je kot večinska lastnica predlagala Mitjo Hasaja, Matevža Slapničarja pa je predlagala po izboru Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Lastniki so ob tem podprli tudi predlog uprave in nadzornega sveta, da bilančni dobiček v višini skoraj 65.000 evrov ostane nerazporejen.

Žula se je ob tem dotaknil tudi zahtev dela lokalne politike, da skupščina upravi ne bi podelila razrešnice, predvsem zaradi škodljivih poslovnih odločitev in slabo pripravljenega ter na mestnem svetu pred kratkim zavrnjenega elaborata o odvajanju odpadnih voda. Kot je dejal, se mu obtožbe zdijo neutemeljene, saj poskušajo za neodločanje in neodgovorno obnašanje političnih organov okriviti izvajalca vzdrževalnih storitev.

“Rad bi poudaril, da Nigrad sploh ni dobil priložnosti za ustrezno utemeljitev predlaganega elaborata za prilagoditev cen komunalnih storitev, saj nam te možnosti na mestnem svetu niso dali. Svetniki, ki sedaj kritizirajo, so razlago prilagoditve cen komunalnih storitev na julijski seji preprečili,” je spomnil direktor Nigrada.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.