20:41, čet, 28. Mar

Naziv “Športnik leta 2014 v Vuzenici” dobila judoistka Ines Hribernik





V Vuzenici so tudi letos podelili naziv »Naj športnik leta«, ki ga je prejela Ines Hribernik. Poleg naziva so podelili tudi pokal občine Vuzenica za leto 2014. Kristalni pokal, ki je nastal izpod rok mojstrov steklarne Rogaška Slatina je prejel Plesno-rekreacijski klub Harmonija.

naj sportnik leta vuzenica (15)

Za veliki naziv “ŠPORTNIK – ŠPORTNICA LETA OBČINE VUZENICA 2014″ so se potegovali, kar štirje nominiranci: Nejc Pušnik, Tatjana Sušek, Ines Hribernik ter plesni par Vrano Vranaričič in Sara Fruhauf.

Nagrado sta športnici leta Ines Hribernik podelila, podpredsednik olimpijskega komiteja Slovenije Tomaž Barada in župan občine Vuzenica Franjo Golob.

Velik kristalni pokal, ki je nastal izpod rok steklarskih mojstrov steklarne Rogaška Slatina pa je tokrat za eno leto romal v roke plesnemu-rekreacijskemu klubu Harmonija. Pokal je podelil Stojan Gobec, predsednik odbora za šport in predstavnik lanskega dobitnika pokala; moške odbojkarske ekipe Vuzenica.

Svečane prireditve se je udeležil župan Občine Vuzenica, ki je skupaj z podpredsednikom olimpijskega komiteja Slovenije, Tomažem Barado podelil nagrado najboljši športnici. Oba poudarjata pomen zdravega, rekreacijskega življenja in izpostavljata problem nešportnega udejstvovanja med mladimi. Župan dodaja, da je nad dosežki mladih Vuzeničank in Vuzeničanov več kot le navdušen. Dodaja, da se občina trudi pri izvedbi in nudenju pomoči mladim, perspektivnim športnikom.
Za popestritev kulturnega programa pa so poskrbeli: Adrijana Kamnik, Milan Kamnik, učenci GŠ Radlje ter plesalci OŠ Vuzenica.

Nejc Pušnik, je športnik, ki se aktivno ukvarja s kolesarstvom zadnja 3 leta, že dve leti pa na amaterskih tekmovanjih, ter se udeležuje maratonov v cestnem in gorskem kolesarstvu v Sloveniji. Uradno je začel tekmovati leta 2013. Udeležil se je tudi tekme vzpona na Kaštivnik in v svoji kategoriji dosegel 3. mesto. Preteklo leto pa je bilo zanj več kot le uspešno. Tekmoval je na vzponu na Areh, kjer je dosegel 1. Mesto v svoji trgovini.

Tatjana Sušek je vaditeljica skupinske vadbe in pilatesa. Opravila je mednarodno licenco za zumba inštrukturico in je tudi trenerka ritmične gimnastike. Kot sodnica je delala na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Mariboru, kasneje pa je redno sodila tudi drugje po Balkanu. Po opravljenem izpitu za nacionalno sodnico je začela delati, kot trenerka. Leta 2007 je ustanovila Društvo plesno-rekreacijski klub Harmonija. Pravi, da je zanjo gibanje način življenja.

Ines Hribernik je mlada, perspektivna judoistka. Članica judo kluba Acron v Slovenj Gradcu, sicer pa učenka 6. Razreda OŠ Vuzenica. Svojo športno pot je začela pri 6. letih, kjer je pod vodstvom trenerja Stojana Železnika kaj hitro osvojila osnove juda. Na treningih pravijo, je vedno kazala interes za ta šport, kateri je postal del njenega življenja. Pri svojih rosnih letih je dosegla, kar nekaj odličnih rezultatov, kar je plod njenega trdega dela, prizadevanja ter neustavljive želje. Dosežki v letu 2013 v starostni kategoriji do 12 let: pokal Murske sobote – 1. Mesto; Mednarodni turnir na Hrvaškem v Samogorju – 1. mesto, pokal Duplek – 2. mesto, ter mednarodni turnir Koroška open – 3. mesto. Dosežki v letu 2014; Pokal Kuščan – 1. mesto, pokal Murske Sobote – 1. mesto, pokal Stanka Topolščnika – 1. mesto, pokal Novega Mesta – 1. mesto, državno prvenstvo do 12. Let – 1. mesto, tako je bila v letu 2014 praktično ne poražena.

Vrano Vranaričič in Sara Fruhauf sta plesni par. Plesati sta začela leta 2012 v kategoriji mlajših pionirjev. Po prestavitvi v kategorijo pionirjev sta zapovrstjo nizala odlične rezultate, na vseh kvalifikacijskih turnirjih in državnih tekmovanjih. V letu 2014 sta bila uspešna na državnem prvenstvu v standardnih plesih, kjer sta dosegla 2. mesto, državno prvenstvo v lat.-ameriških plesih – 2. mesto, turnir plesne šole Roli Rogaška Slatina, 9 vmesnih tekem standardnih in lat.- ameriških plesov, prva nagrada za najbolje uvrščeni par na vseh tekmovanjih. Svoje dosežke pa sta okronala z naslovom državnih prvakov v kombinaciji 10 plesov v kategoriji pionirjev v Novi Gorici. Letos sta prestopila v kategorijo mlajših mladincev, kjer sta na državnem tekmovanju v standardnih plesih dosegla 3. mesto. Oba širita svoja obzorja še na druga športna področja. Sara je uspešna v ritmični gimnastiki Maro pa plesne izkušnje prenaša na balet, kjer je pred kratkim na regijskem tekmovanju mladih slovenskih baletnih plesalcev dosegel zlato priznanje, na državnem tekmovanju pa bronasto plaketo. Ples ju krepi, združuje in krepi medsebojno zaupanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.