16:29, pet, 29. Mar

Na pomoč: Kaj lahko podarite pogorelim družinam v Veliki Nedelji





V torek ponoči je v Veliki Nedelji v občini Ormož zagorela večstanovanjska hiša, zaradi česar je bilo treba evakuirati vse tamkajšnje stanovalce in brez doma je ostalo 12 ljudi. Pomagajmo sedmim oškodovanim družinam z zbiranjem hrane in stvari za osebni higieno. 

Večina evakuiranih ljudi se je zatekla pod streho k svojim sorodnikom ali prijateljem. “Tam bodo verjetno lahko ostali nekaj dni, nato pa bomo na občini morali najti rešitve. Tri stanovanja imamo in jim jih bomo jutri na sestanku s centrom za socialno delo tudi ponudili. Dve sobi sta na voljo v centru za starejše, kjer so jim ponudili pomoč za nekaj časa,” je pojasnil župan Alojz Sok.

Na pomoč!

Občina s Centrom za socialno delo že išče rešitve. Stavba je v lasti križniškega reda, ki denarja za obnovo nima, stanovalci pa so plačevali nizko najemnino. Hiša zaradi tega niti ni bila zavarovana, zato si lastniki ne morejo obetati odškodnine za škodo. Vsi, ki ste pripravljeni pomagati lahko darujete stvari za prizadete v požaru v petek in soboto med 15. in 18. uro tudi v Gasilskem domu Senešči.

 

Več informacij:


Je bil vzrok požara dotrajanost dimnika?

Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje je v hiši zagorelo nekaj minut pred polnočjo. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, evakuirali vse stanovalce ter pogasili požar. Pri gašenju je sodelovalo 105 gasilcev iz Gasilskih zvez Ormož in Središče ob Dravi.

Po besedah župana Soka so zgornja stanovanja zgorela, spodnja pa so namočena z vodo. Skupno je v njih bivalo 12 ljudi. “Vseh sedem stanovanj je neuporabnih,” je še povedal.

Nastalo je za okoli 350.000 evrov materialne škode, po nestrokovni oceni,” je povedal direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek. Policisti so po njegovih navedbah ugotovili, da je bil vzrok za požar dotrajanost enega od dimnikov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.