08:24, sre, 24. Apr

Na območju Elektra Maribor so se razmere izboljšale





Preskrba z elektriko, ki je zaradi zmrzali zadnje dni veliko težav povzročila tudi na Štajerskem, se je popoldne občutno izboljšala. Če je bilo še sredi dneva brez napajanja okoli 5000 odjemalcev, je bilo takih po podatkih Elektra Maribor ob 17. uri le še 1915. Nenapajanih je trenutno še 100 transformatorskih postaj.

Največ težav je še vedno na območju Slovenskih Konjic, in sicer v Oplotnici, Poljčanah, Vitanju in Zrečah, kjer je brez elektrike še vedno 574 odjemalcev. Podobna slika je tudi na območju Slovenske Bistrice, in sicer v Planini in Šmartnem na Pohorju, kjer elektrike še naprej nima 540 odjemalcev.

Na območju Ruš je 293 odjemalcev brez napajanja v Lovrencu na Pohorju, Rušah, Kamnici in Selnici ob Dravi, 492 odjemalcev je brez toka na vodu proti Pohorju, 108 na območju Sladkega Vrha proti Velki, 56 odjemalcev na območju Podvelke.

Predsednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič je danes za STA povedal, da si njihove ekipe prizadevajo za čim prejšnjo odpravo preostalih napak, a prehajajo v vedno bolj zahtevne in višje predele z razgibanim terenom in je zato sanacija vse težja. Kdaj bodo vsi odjemalci prišli do elektrike, za zdaj še ne more natančno napovedati.

Danes si je razmere na območju Elektra Maribor ogledala tudi predsednica vlade Alenka Bratušek z obrambnim ministrom Romanom Jakičem. Po sredini tragični delovni nesreči, v kateri je v Tinju umrl mladi 20-letni delavec, je opozorila, da je na prvem mestu vselej varnost tistih, ki odpravljajo posledice po hudi naravni katastrofi.

unnamed

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.