00:54, pet, 26. Apr

Na obalnih cestah ter v smeri Hrvaške se pričakuje povečan promet





Tudi ta konec tedna se na cestah, zlasti na Obali ter naprej proti mejnim prehodom s Hrvaško, pričakuje povečan promet. Ker v nekaterih delih Nemčije danes začenjajo počitnice, je pričakovati gostejši promet pri izstopu iz države. Zgostitve prometa pa so možne tudi pri vstopu v državo, saj se številni že vračajo z dopusta.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Na Prometno-informacijskem centru za vse vikende do konca avgusta napovedujejo povečan promet proti turističnim krajem, predvsem iz Avstrije proti slovenski in hrvaški Istri.

Večje zgostitve prometa so možne tudi na avstrijski in slovenski strani predora Karavanke, na gorenjski avtocesti na izvozu za Bled v smeri Karavank ter na cesti Lesce-Bled.

Prav tako je pričakovati zgoščen promet na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez mimo Brda do razcepa Kozarje in naprej proti Vrhniki, občasno na južni ljubljanski obvoznici med Vičem in razcepom Kozarje ter na avtocesti Maribor-Ptuj na koncu avtoceste pri Ptuju in naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Sicer pa se ta konec tedna po vročinskem valu obeta osvežitev. Danes bo dopoldne večinoma še jasno, predvsem popoldne in zvečer pa se bodo pojavljale krajevne nevihte. Nedeljsko dopoldne bo pretežno oblačno, na vzhodu bo večinoma suho, drugod bo občasno deževalo, na Primorskem bodo tudi nevihte.

Policija voznike opozarja, naj se na pot odpravijo le spočiti, vozijo naj previdno in strpno, hitrost vožnje pa prilagodijo omejitvam in razmeram na cesti.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.