17:00, čet, 28. Mar

Na Mariborskem Pohorju rušijo “Bejbiko”





Jutri se pričnejo priprave na rušenje “Bejbike”, ki jo bodo zamenjali še pred zimo. Na Mariborskem Pohorju bodo ta petek, 11. avgusta, začeli s čiščenjem neposredne okolice vlečnice Bellevue (znane tudi pod imenom Bejbika). To bodo odstranili in jo do začetka zimske sezone 2017/2018 nadomestili z dvema vlečnima (transportnima) trakovoma.

Dela (čiščenje trase, odstranitev grmičevja, podrtje dreves itd.) bodo predvidoma trajala 7–10 dni. Območje bo zavarovano s trakovi, “kljub temu pa pohodnike in druge obiskovalce Mariborskega Pohorja pozivamo, naj bodo v okolici vlečnice Bellevue (smučišče Antonovo) v naslednjih dneh previdni“, so sporočili z Marproma.

Rušenje neizogibno
Po več kot 50 letih delovanja, je bila vlečnica Bellevue – Bejbika, zgrajena leta 1961, zelo dotrajana. Upravljalci so ocenili, da popravilo ni več smiselno, pač pa je nujna zamenjava. “Nova transportna trakova na otroškem poligonu bosta primerna za otroke in začetnike na smučeh ter deskah, prav tako bosta lahko prevažala sankače, pležuharje itd., uporabljali pa ju bomo lahko tudi v poletnem času,” dodajajo na Marpromu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.