21:58, pet, 19. Apr

Na kolesu raziskujeta gorske poti





Pia Peršič in Andrej Martinčič, kolesarja, ki na kolesu raziskujeta gorske poti. Ta ponedeljek pa sta se podala na novo 1800 km dolgo krožno Slovensko turnokolesarsko pot, ki jo bosta premagala v enem kosu. Na območje turistične destinacije Maribor-Pohorje bosta prikolesarila v jutri, 22. julija, ko ju bo moč srečati tudi na kontrolni točki v Hiši Stare trte na mariborskem Lentu.

.

S kolesom na turo Vir: S kolesom NaTuro
S kolesom na turo
Vir: S kolesom NaTuro

Po obsežnem delu na terenu, ki ga je opravila Komisija za turno kolesarstvo (KTK) Planinske zveze Slovenije, se je letos uradno odprla 1800 km dolga krožna Slovenska turnokolesarska pot (STKP). Pot obsega vse pomembnejše slovenske gorske in hribovske skupine in premaguje kar 50 tisoč višinskih razlik v vzponu ter poteka mimo 109 kontrolnih točk in 50 planinskih postojank.

STKP je zasnovana za širok krog kolesarskih navdušencev, ki bodo skozi premagovanje kilometrov in višin doživeli raznolikost kulturne in naravne dediščine slovenske krajine. Inovativni turizem načrtuje trajnostno mobilnost, zato bo ta pot, oblikovana kot skupek že obstoječih poti, odprla novo destinacijo in povezala lokalne skupnosti. Pia Peršič iz Društva za kulturno dediščino in inovativni turizem NaTuro in Andrej Martinčič, ultratekač iz Krškega, ki v slovenskem prostoru uokvirja načela vztrajnosti (lansko leto je namreč pretekel vse kontrolne točke na Slovenski planinski poti, 630 km v 9 dneh in 18 urah), sta si tako zadala prav poseben izziv, saj bosta STKP prevozila v enem kosu.

“V petek ju tako pričakujemo v Mariboru, na kontrolni točki št. 81 v Hiši Stare trte, kjer je tudi moč kupiti Dnevnik STKP (slednji je v Mariboru na voljo tudi v TIC Maribor). Preostale kontrolne točke v naši destinaciji pa so še: Sveta Trojica, Maistrov stolp Zavrh, Mariborska koča, Ruška koča in Dom na Osankarici,” so sporočili iz Zavoda za truzime Maribor – Pohorje.

Kolesarji se jima boste na delu poti pridružili tudi sami. Vsi ostali pa lahko Pijin in Andrejev podvig spremljate na Facebook strani www.facebook.com/skolesomnaturo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.