11:18, pet, 29. Mar

Na Dnevu odprtih vrat ZRSZ skoraj 4 tisoč obiskovalcev





Dan odprtih vrat Zavoda RS za zaposlovanje je obiskalo 3.887 ljudi. Največ zanimanja so pritegnili t.i. hitri zmenki.

Včerajšnji dogodek Zavoda RS za zaposlovanje – Dan odprtih vrat, ki so ga poimenovali Spoznajte nas, tukaj smo za vas – je podobno kot posvet za delodajalce pred mesecem dni izpolnil pričakovanja obiskovalcev, saj bi se – po prvih odzivih sodeč – večina udeležencev vnovič udeležila podobnega dogodka. Na 75 lokacijah po vsej Sloveniji, kjer Zavod deluje, je bilo zanimanje obiskovalcev precejšnje. Sicer pa je bilo na območnih službah in uradih za delo največ pozornosti namenjeno t. i. hitrim zmenkom med delodajalci in iskalci zaposlitve.

Ti se čedalje bolj uveljavljajo kot prvi korak v postopku zaposlovanja. Brezposelne osebe se tako lahko učinkovito predstavijo delodajalcu, ti pa spoznajo v kratkem času več kandidatov. Z delodajalci hitre zmenke dogovorijo vnaprej, kandidatom, ki iščejo zaposlitev, pa podajo temeljne veščine, da se učinkovito predstavijo in naredijo vtis na delodajalca. Tako delodajalci kot iskalci zaposlitve so tak način povezovanja včeraj zelo pohvalili, predvsem zato, ker se iz takšnih razgovorov obetajo tudi nove zaposlitve.

zavod za zaposlovanje

Sicer pa je Zavod v okviru Dneva odprtih vrat seznanil najširšo javnost še o drugih konkretnih dejavnostih, ki jih Zavod izvaja: predstavljen je bil svetovalni proces, ki ga Zavod nudi za brezposelne osebe in iskalce zaposlitve kot pomoč pri reševanju brezposelnosti; spregovorili so o vlogi kariernih središč, kjer se izvajajo storitve in aktivnosti, ki so v pomoč brezposelnim pri iskanju zaposlitve, kot tudi delodajalcem, kjer lahko pridejo v neposredno povezavo z iskalci zaposlitve. Posebna pozornost je bila namenjena vlogi pisarn za delodajalce, ki je novost v delu Zavoda, z njimi pa zagotavljajo enako kakovost storitev za delodajalce po vsej Sloveniji; predstavili so aktualne programe aktivne politike zaposlovanja in še bi lahko naštevali. Na Dnevu odprtih vrat so organizirali tudi številne delavnice oz. predstavitve s področja dela Zavoda, skupaj je bilo kar 355 različnih dogodkov.

S takim odprtim načinom dela si prizadevajo izboljšati poznavanje dela Zavoda ter posledično izboljšati tudi ugled te ustanove v javnosti, saj so zainteresirani »iz prve roke« lahko pridobili informacije o možnostih in priložnostih sodelovanja z Zavodom. Z izpeljanim Dnevom odprtih vrat so dosegli še tesnejšo povezanost z mnogimi delodajalci, ki so najpomembnejši partner Zavoda pri spodbujanju zaposlovanja, prav tako so vzpostavili nove povezave tudi z nekaterimi drugimi ključnimi akterji na trgu dela, ki so na dogodku aktivno sodelovali. Predvsem pa je pomembno, da je zaposlene na Zavodu ta dogodek izjemno povezal, saj smo bili v organizacijo in izvedbo vpeti vsi zaposleni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.