14:00, pet, 19. Apr

Na Dnevih Arnolda Tovornika letos 5 komedij znanih Slovencev





Od 9. do 13. marca bodo v Selnici ob Dravi potekali Dnevi Arnolda Tovornika, letos v znamenju komedije. Pet predstav zvenečih imen: Reporter Milan, Peter Ternovšek, Saša Pavček, Violeta Tomič in Tadej Toš. “Gre za ljudsko umetnost, dostopno ljudem po ‘ljudskih cenah‘,” so zapisali organizatorji.

Javni zavod Center Arnold Tovornik Selnica ob Dravi tretje leto organizira Dneve Arnolda Tovornika. Postajajo tradicionalni, pa vendar so se organizatorji letos odločili, da jih še bolj približajo ljudem, zato v času od 9. do 13. marca obiskovalcem ponujajo večere komedij. “Ker je bil Arnold ljudski umetnik, nekdo, ki je ustvarjal »estetske vrednosti«, s katerimi je razveseljeval ljudske množice, smo se v Dnevih Arnolda Tovornika odločili ponuditi umetnost za ljudi, ki jih bo nasmejala po zelo ljudski ceni, ki je dostopna vsem,” je dejal Miha Kranjčević, direktor Hrama kulture Arnolda Tovornika.

Pet komedij za vse generacije
Dnevi Arnolda Tovornika 2018 se pričenjo v petek, 9. marca ob 19h, s predstavo Reporterja Milana. Kaj vse se skriva za dejstvom, da je glava družine na Štajerskem strasten navijač? Bodite pripravljeni na vse! Standup komedija, ki jo preprosto morate videti – Ljubi žabara.
V soboto, 10. marca ob 19h, bodo nadaljevali z monološkim nastopom Petra Ternovška, poimenovanega Na svoji deski. Teater, spomin, anekdote, proza in poezija slovenskega dramskega igralca, nosilca Borštnikovega prstana in prejemnika nagrade Prešernovega sklada.
V nedeljo, 11. marec ob 19h, bo na sporedu monokomedija prejemnice Borštnikovega prstana Saše Pavček, v kateri ponuja osebno zgodbo ženske srednjih let, vpete v tradicionalno vlogo matere in žene, ki ji vsakdan duši sanje in hrepenenja. Bužec on, bušča jaz.
V ponedeljek, 12. marca, se bo prav tako ob 19h v monokomediji predstavila Violeta Tomič. 1 igralka, 11 vlog, 111 smehov! S svojim Hotelom Babilon je na skoraj 300 ponovitvah navdušila gledalce tako doma kot zunaj naših meja.
Osrednje dogajanje Dnevov Arnolda Tovornika pa bo v torek, 13. marca ob 19h, s stand upom zaključil Tadej Toš, ki se v svojih šovih posmehuje in norčuje tudi iz najbolj resnih situacij v življenju. Njegove predstave so ruska ruleta za vse, ki se znajdejo na prizorišču.

tadej toš (9)

Spremljevalni program
V okviru Dnevov Arnolda Tovornika bo v Likovnem salonu Lojzeta Šušmelja tudi otvoritev mednarodne razstave »AKVAREL« – izbor avtorjev, mednarodnih selekcij, ki skušajo nadgraditi, raziskati in na svoj način najti izraznost te žlahtne in večkrat zapostavljene slikarske tehnike.
V soboto, 10. marca ob 10h, bo v Veliki dvorani hrama kulture Arnolda Tovornika matineja filma Peta zaseda. Gre za slovensko, črno-beoa vojna drama iz leta 1968, v režiji Franceta Kosmača, po scenariju Vitomila Zupana. Filmska zgodba se osredotoča na iskanje izdajalca v partizanskem odredu.

Gledališki utrinki Petra Ternovška.
Gledališki utrinki Petra Ternovška.

Cena in prodaja vstopnic
Cena posamezne vstopnice predstave znaša 10 evrov. Vstopnice so na voljo v TIC Selnica ob Dravi, v sistemu Moje karte v spletni prodaji ter na vseh prodajnih mestih (BS Petrol). Posebni popusti veljajo za družine in upokojence.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.