03:12, pet, 29. Mar

MOM odobrili kredit





Deželna banka Slovenije je po (nedavno) začasno ustavljenem postopku vendarle odobrila 3 milijone evrov kredita Mestni občini Maribor. Ta denar bodo – kot je danes pojasnil dir. mestne uprave Marko Žula – investirali predvsem v vrtce in šole.

Potem, ko se je postopek za odobritev kredita MOM začasno ustavil, ker naj bi na banki prejeli dopis pred. Liste za pravičnost in razvoj Stojana Auerja, so sedaj kredit vendarle odobrili. Predstavniki mariborske mestne uprave so jim – kot je danes povedal Žula – razložili vse, kar so želeli. Denar bodo namenili za investicijsko vzdrževanje (predvsem šol in vrtcev), kar je bilo predvideno v proračunu za letošnje leto, ki so ga mestni svetniki potrdili, je poudaril Žula.

žula sta

Sedaj na Občni najemajo nov kredit, v vrednosti 5 milijonov evrov. Tega pri Novi ljubljanski banki. Predstavniki slednje so sicer (tudi) meli pomisleke, zaradi nedavnega, javno dokaj odmevnega primera, a so tudi njim pojasnili vse podrobnosti, je še povedal Žula. Kakor v prejšnjem primeru, se bodo predstavniki mestne uprave tudi tokrat posvetovali z mestnimi svetniki in pridobili njihovo (nezavezujoče!) mnenje. Soglasja mestnih svetnikov za najem kredita torej ne potrebujejo.

Podrobnosti v oddaji Občinski informator! Ta petek (29.8.) ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.