12:31, čet, 25. Apr

Mlade glasbene skupine odpirajo 12. ŠOUROCK





V Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk bodo potekali trije predizbori, prvi že danes, 30. marca ob 21h. Veliko finale pa bo na sporedu 5. maja. Za 4 finalne vstopnice se bo potegovalo 15 glasbenih skupin.

12. šourock (3)

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) pričenja z novo sezono natečaja ŠOUROCK. Prvi v sklopu predizbornih koncertov za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine, bo že danes, 30. marca 2015, v Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk. ŠOUM že vrsto let na ta način pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati skuša nagraditi za ustvarjalnost. ŠOUROCK je doslej omogočil že skoraj 300 mladim skupinam iz vse Slovenije, da svoje ustvarjanje predstavijo pred širšo publiko.

Glasbene skupine, ki so bile izbrane na podlagi demo posnetka in opisa, se bodo pomerile na treh predizborih in sicer 30. marca ter 13. in 20. aprila 2015. Vsi predizbori se pričenjajo ob 21. uri. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 5. maja 2015. Tudi letos bodo obiskovalci z glasovanje izbrali 4. skupino, ki bo nastopila v finalu. Gostje finalne prireditve bodo zmagovalci natečaja – Fed Horses, katerih glasbena pot se je ravno z omenjenim natečajem v zadnjem letu strmo dvignila in njihovo ime narisala na glasbeni zemljevid Slovenije..

Vodja projekta Jan Sredenšek dodaja: »ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila številne nastope po Sloveniji, snemanje singla in podporo pri grajenju glasbene kariere. Zmagovalci že imajo zagotovljene nastope na Lampiončkih 2015, Schengenfestu, Festivalu Lent, festivalu Gora Rocka, Lokalu Patriot, v KMKC Kompleks Ravne na Koroškem, MC Pekarni, Orto Baru in na ŠTUKu.«

Največji in najbolj uveljavljeni natečaj za mlade glasbene skupine v Sloveniji, se bo letos izvedel že 12. leto. Strokovno komisijo letošnjega natečaja sestavljajo Jan Sredenšek, Jaša Lorenčič, Max Gregor, Marko Furek in Marko Jakopanec. Ambasador natečaja je Marko Soršak - Soki, bobnar priznane slovenske zasedbe – Elvis Jackson, ki je prav tako član strokovne komisije.

Nastopajoče skupine:
1. predizbor (30. 3. 2015)
Twelve Peers, Memmoria, Parliament Attack, Scarecrow, Wyleshade

2. predizbor (13. 4. 2015)
For Tease, The Spankakes, Imset, Antioksidanti, Alterfiction

3. predizbor (20. 4. 2015)
The Lyrium, Perfect Strangers, Precisely Late, Stillout, Ice on fire

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.