16:53, čet, 28. Mar

MESEC ZDRAVJA trka na vrata!





7. april, ki ga poznamo kot svetovni dan zdravja, se hitro približuje, zato se tudi v Študentskem svetu Univerze v Mariboru pripravljajo, da Vam približajo zdravje in z njim povezane aktivnosti. V preteklih dveh letih so izvedli projekt “Teden zdravja”, ki je doživel odličen odziv, zato so se letos odločili, da aktivnosti razširijo in cel mesec april posvetijo zdravju. Projekt so preimenovali v “Mesec zdravja”.

mail

V “Mesecu zdravja” bodo pripravili različne aktivnosti, kjer bodo vključena izobraževanja, ki bodo na temo zdravja, zdrave prehrane, gibanja, ter športne aktivnosti, ki so priljubljene med študenti. Pripravili bodo skoraj 30 dogodkov, ob tem pa poudarijo, da bodo vsi BREZPLAČNI, tako da bo vsem študentom in ostalim obiskovalcem omogočen prost vstop.

Med dogodki posebej izpostavljajo predavanja in delavnice, ki bodo nosila naslednje naslove: “Sodobni vidiki motenj hranjenja” (asis. dr. Karin Sernec, dr. med., psihiatrinja in psihoterapevtka), “Veš, kaj ješ: prehranski profil živil” (Marjana Peterman, prehranska strokovnjakinja iz Zveze potrošnikov Slovenije), “Delavnica jogijskih tehnik za zmanjšanje stresa” (izr. prof. Dejan Dinevski, društvo Joga v vsakdanjem življenju) in “Akademski doping” (doc. dr. Polonca Ferk). Pri športnih dogodkih izpostavljajo “Maraton aerobike” in “Finalni turnir Univerzitetne športne lige za pokal Leona Štuklja”.

Celoten urnik dogodkov je dosegljiv na spletni strani Študentskega sveta UM. Pridružite se nam tudi na Facebook strani Mesec zdravja, kjer so na voljo vse informacije o dogodkih ter galerija lanskoletnih dogodkov. Za vse dodatne informacije so Vam na voljo na spodaj navedenih kontaktih.

Vljudno vabljeni, da se udeležite dogodkov v sklopu “Meseca zdravja”, se informirate o pomenu zdravega življenja ter se razgibate v pestrem izboru športnih vsebin!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.