06:52, pet, 19. Apr

Mednarodni godbeni tabor Musica Creativa 2013





Član Mestnega pihalnega orkestra Radlje ob Dravi, Anže Ropoša, se je udeležil mednarodnega godbenega tabora, Musica Creativa 2013, ki je v Kopru od 18. 8. do 25. 8. 2013 združeval mlade glasbenike iz Slovenije, Avstrije, Italije in Hrvaške. Organizatorji mednarodnega projekta, Zveza slovenskih kulturnih društev, Zveza slovenskih godb in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti so glasbenikom omogočili neprecenljivo glasbeno izkušnjo in svojevrsten izziv, hkrati pa tudi prijeten poletni utrinek.
dirigent, Jan Cober

Umetniški vodja in dirigent je bil priznani in mednarodno uveljavljeni nizozemski dirigent Jan Cober, ki je ob pomoči vrhunskih in uveljavljenih mentorjev za posamezne sekcije z mladimi godbeniki na visoki strokovni ravni pripravil zahteven, a privlačen koncertni program, s katerim so nastopili v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu, v Slovenski filharmoniji v Ljubljani ter z zaključnim koncertom v Kopru.

Priznanje jim je izrekel tudi predsednik zveze slovenskih godb, Tone Urbas, ki je na zaključnem koncertu nagovoril zbrano množico ter se zahvalil glasbenikom in mentorjem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.