07:08, pet, 19. Apr

Medkulturni Maribor za spoznavanje različnih kultur





Mariborčani bodo imeli priložnost spoznavanja različnih kultur in dialoga z državljani tretjih držav. V prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor namreč danes začenjajo s polletnim programom Medkulturni Maribor, v okviru katerega bodo izvajali medkulturne delavnice, predstavo, okroglo mizo in Živo knjižnico.

medkulturni maribor

Namen programa, ki ga MKC Maribor izvaja v sodelovanju z Društvom Odnos in Mednarodnim Afriškim forumom, je medsebojno spoznavanje različnih kultur in vzpostavljanje možnosti dialoga s poudarkom na spoštljivem odnosu do kulturnih in etničnih razlik.

Program se bo izvajal do konca junija. Začeli bodo z današnjo medkulturno delavnico o afriških državah, kulturah in medkulturnem dialogu. Prihodnji konec tedna sledi spoznavanje afriške poezije in literature v Univerzitetni knjižnici Maribor.

“Maribor je večkulturna družba, kjer živijo predstavniki različnih kulturnih in etničnih skupin. Ni pa nujno, da prihaja do interakcije med njimi,” je za STA povedala koordinatorka programa Medkulturni Maribor Nina Marin. “S takšnimi programi želimo spodbuditi izmenjavo mnenj, spoznavanje in promocijo kulturne in etnične različnosti, tako da ne bi bila le strpnost v družbi ampak zares sodelovanje in sprejemanje,” je dodala.

V Mariboru po uradnih podatkih živi okoli 11.000 tujcev, med njimi so v večini državljani drugih držav Evropske unije ali nekdanje Jugoslavije. Ostalih naj bi bilo okoli 3000.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.