17:24, pet, 19. Apr

Na Pašmanu umetniki ustvarjajo za mariborske otroke





Te dni na hrvaškem otoku Pašman, slovenski umetniki ustvarjajo nova umetniška dela, ki jih bodo v okviru akcije “Dobro je delati dobro” izdelali v dobrodelne namene za otroke Mladinskega doma v Mariboru.

pasman-lokovna-kolonija-4

Že peto leto zapored na hrvaškem otoku Pašman poteka likovna kolonija v okviru akcije “Dobro je delati dobro”, katere idejna vodja je Danica Ksela. Tudi letos so se je udeležili znani in priznani umetniki: Matjaž Duh, Niko Ribič, Maksimiljan Sternad Milč, Zvonko Bartok in Branko Počkar. Prav slednji te dni nesebično ustvarjajo nova umetniška dela v dobrodelne namene.

Sredstva zbirajo za otroke Mladinskega doma v Mariboru

Izkupiček slik, ki jih bodo prodali na dobrodelnilni dražbi, bodo, tako kot v preteklih letih, namenili v dobrodelne namene za otroke Mladinskega doma v Mariboru. “Prvo leto smo za zbran denar kupili devet koles s pripadajočo opremo. Denar od druge, tretje in četrte dražbe pa smo namenili za zimovanje teh otrok,” so zapisali v sporočilu za javnost.

“In zakaj pomagamo prav tem otrokom? To so otroci, ki zaradi različnih razlogov ne morejo živeti z biološkimi starši. V petih domovih živi približno petdeset otrok starih med 7 in 18 let. Osnovno dejavnost pokriva država, za vse ostalo pa se morajo znajti po svoje. V času zimskih počitnic jih skoraj tretjina ostane v domu, ker enostavno nimajo kam,” so dodali. Da jim vsaj malo polepšajo počitnice jih vodstvo odpelje na zimske počitnice, ki so odvisne le od zbranih sredstev donatorjev. Vodilo pri organizaciji tega projekta pa je izključno dobrodelnost.

Tudi letos bodo z zbranimi denarjem omogočili zimovanje teh otrok.

pasman-lokovna-kolonija-3

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.