23:32, čet, 25. Apr

Marprom začel s prodajo sezonskih smučarskih vozovnic za Pohorje





Mariborsko javno podjetje Marprom, ki upravlja z žičniškimi napravami na Pohorju, je v soboto začelo s prodajo sezonskih smučarskih vozovnic. Tudi s tem želi pokazati, da se bodo letos na sezono pripravili precej prej kot v prvem letu po prevzemu naprav propadlega Športnega centra Pohorje. Mestna občina medtem išče upravljavca smučišč.

pohorje smucanje

Marprom je bil lani zadolžen tako za žičnice kot za smučišča, a ker sam ne razpolaga s potrebnimi napravami, so morali poiskati podizvajalca. Mariborska občina se je letos odločila za ločitev obeh koncesij in, potem ko je Marpromu za leto dni že podaljšala koncesijo za upravljanje z žičnicami, prejšnji teden objavila še razpis za upravljavca smučišč.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal Boštjan Zagorac iz Marproma, je dobra stran takšne odločitve občine predvsem v tem, da se sami ne bomo več ukvarjali s težavami, kakršnim so bili priča ob koncu sezone. Šlo bo torej za dva neodvisna upravljavca, ki pa morata dobro sodelovati, je prepričan Zagorac.

Marprom je lani skupaj prodal 2113 sezonskih vozovnic, a so jih začeli prodajati šele tik pred začetkom sezone, tokrat pa so s predprodajo začeli v soboto. Samo prvi dan so ljubitelji smučanja do vozovnice prišli po lanski ceni, zanimanje pa je bilo zelo veliko, saj so prodali že več kot 1500 vozovnic.

Od danes do konca septembra bodo sezonske vozovnice na voljo po 280 evrov, ostaja pa tudi 30-odstotni popust na dnevne karte za meščane Maribora. Glede na to, da je občina veliko vložila v remont, se jim zdi prav, da je temu tako. Sicer pa bo dnevna vozovnica stala 31, otroška pa 17 evrov.

Zagorac je povedal, da so imeli sprva nekaj težav pri iskanju sredstev za remont žičniških naprav, a jim je mariborska občina stopila nasproti, tako da so sredstva zdaj zagotovljena. Remont poteka nemoteno in bo po besedah Zagorca zaključen predvidoma do 15. oktobra, ko bodo povsem pripravljeni na smučarsko sezono.

Predstavnik Marproma je omenil tudi birokratske težave zaradi neodzivnosti nekaterih uradnikov na mestni občini, o čemer je danes ob razrešitvi direktorja mestne uprave Bojana Babiča govoril že župan Andrej Fištravec. Kot je dejal, so na nekatere dokumente čakali vse od začetka julija, kar bi lahko resno postavilo pod vprašaj smučarsko sezono na Pohorju.

V Marpromu obljubljajo tudi nekaj novosti med letošnjo zimo, za katere pa še ni mogel z gotovostjo potrdili, da bodo tudi uresničene. Med drugim je napovedal delovanje sedežnice Stolp, kjer jim manjka le še soglasje enega od lastnikov, kar naj bi uredili še ta teden. Ob tem bodo naredili vse, da letos na Pohorju omogočijo tudi užitke smučarskim tekačem in deskarjem.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.